Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Pikakääntäjä: Projektipäällikkö Erwin

Neuvomme teitä mielellämme kaikissa lavateollisuuden käännöksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lavausrobotti case: Älykäs terminologian käyttö robottiohjelmiston käännöksessä

Tekniset käännökset ovat osa Erwin Vroomin päivittäistä työtä. Kokenut projektipäällikkö hoitaa erään lavateollisuuden asiakkaamme projektia. Yritys valmistaa robotteja, joita käytetään lavojen lastauksessa ja purkamisessa. Näitä robotteja ohjataan erityisellä ohjelmistolla. Asiakkaamme halusi käännöksen kyseisen ohjelmiston ohjausta koskevista termeistä. Vastaanotimme Excel-listan täynnä lavateollisuuden erikoistermejä ilman kontekstia. Ne tuli kääntää hollanninkielestä englannin-, venäjän-, puolan- ja ranskankielelle.

Muut käännöstoimistot eivät hallinneet teknistä kieltä

Jokainen tekniikan sektori perustuu erikoiskieleen – erityiseen tekniikan kieleen. Kuten lääketieteessä tai markkinoinnissa, myös lavateollisuudessa on omat nimitykset eri termeille, joita maallikko ei välttämättä ymmärrä. Tämä oli myös asiakkaamme ongelma, joka kääntyi puoleemme sen jälkeen, kun oli ensin ollut tekemisissä muutaman muun käännöstoimiston kanssa, jotka eivät kyenneet kääntämään lavateollisuuden teknistä kieltä kunnolla.

Pieni lavausrobotti

Lavausrobotteja on saatavilla kaiken kokoisina ja muotoisina.

Kuinka luomme uusia standardeja lavateollisuuden terminologialle

Yksi tapa kääntää termit, oli luoda käännös Excel-tiedostoon. Toinen vaihtoehto oli luoda TM eli käännösmuisti, jonka asiakas lopulta valitsi. Terminologiatietokannan luomisesta on hyötyä. Se sekä lyhentää kääntämiseen kuluvaa aikaa, että mahdollistaa yhtenäiset käännökset – jopa eri kielillä. Yrityksemme kansainvälisyys loi myös lisäluottamusta Erwin Vroomin työhön.

Saksassa palvelemme European Pallet Association e.V.:ta (EPAL), EUR-lavojen valmistajien sekä korjaajien kattojärjestöä. Saksan lavateollisuuden terminologiatietokantamme ansiosta helpotimme asiakkaamme konemyyntiä Saksan markkina-alueella.

Näin luomme jopa uusia standardeja lavateollisuudelle, jolla ei ole tähän mennessä ollut täysin kehittynyttä terminologiatietokantaa kansainvälisessä kontekstissa suhteellisen pienille kielille. Tämä on ollut tärkeää esimerkiksi hollanninkielelle.

Vastaava projektipäällikkö

Erwin Vroomilla on monen vuoden kokemus sekä projektinjohdosta että vähittäiskaupan alalta. Hänen tehtävänään oli mm. huolehtia päivittäin tehokkaasta lavojen lastauksesta. Hän ymmärtää lavausrobottien monimutkaiset toiminnot, kiitos hänen kiinnostukselleen teknologiaa kohtaan sekä mikroelektroniikan opinnoilleen.

Kokoaikainen projektipäälliköiden tiimi auttaa häntä hoitamaan lavateollisuuden käännöspyyntöjä.

2018-12-06T12:46:50.1437812Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Elämme haastavia aikoja yritysmaailmassa, ja luovat ratkaisut ovat tarpeen. Olemme käytettävissä normaalisti sekä uusille, että vakioasiakkaillemme, ja olemme valmiita löytämään juuri teille tilanteeseen sopivan ratkaisun käännöstarpeillenne.
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 45 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.