Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Hollannin kieli

Hollannin kieli.

Neuvomme sinua mielellämme käännöstarpeissasi. Kysy meiltä lisää sähköpostitse.

Kieli on tärkein kommunikointivälineemme. Siksi onkin tärkeää, että tehdessäsi kauppaa tietyn maan kanssa olet tutustunut myös paikallisen kulttuurin lisäksi myös maassa puhuttuun kieleen. Tehdessäsi kauppaa hollantilaisten kanssa tulet huomaamaan, että vaikka yleinen englannin kielen taso on korkeampi kuin muualla Euroopassa, eivät kaikki hollantilaiset kieltä kuitenkaan puhu. Tässä tilanteessa onkin hyvä ottaa yhteyttä käännöstoimistoon. Voimme tarjota sinulle palveluitamme ja kääntää aineistosi suomesta hollanniksi tai hollannista suomeksi. Meillä on usean vuoden kokemus kääntämisestä ja käytössämme on kaikki tekniset työkalut. Ota yhteyttä nettisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta tai lähetä meille sähköpostia. Projektipäällikkömme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Hollannin kielen historia

Hollannin kieli on indoeurooppalaisen kielikunnan germaanisen haaran länsigermaaniseen ryhmään kuuluva kieli. Se on läheistä sukua muille länsigermaanisille kielille (englanti, saksa ja friisi) ja kaukaisempaa sukua pohjoisgermaanisille kielille.

Hollantia käytetään Alankomaissa ja sen entisissä siirtomaissa, kuten Surinamissa, sekä sen merentakaisilla alueilla Arubassa, Curaçaossa, Sint Maartenilla, Bonairessa, Sabassa ja Sint Eustatiuksella sekä Pohjois-Belgiassa Flanderissa. Hollannin kieli on kyseisissä maissa virallinen kieli. Se oli myös Etelä-Afrikan virallinen kieli vuoteen 1961 asti. Hollannin puhujia on myös maissa, joihin on muuttanut paljon alankomaalaisia ja flaamilaisia siirtolaisia, kuten Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Virallista koulussa opetettavaa ja viranomaisten käyttämää kieltä kutsutaan nimillä Standaardnederlands tai Algemeen Nederlands.

Hollannin läheisimmät sukukielet ovat Alankomaiden pohjoisessa Frieslandin provinssissa ja Pohjanmeren Friisein saarilla puhuttu friisin kieli, Etelä-Afrikassa puhuttu afrikaans ja Saksan pohjoisosissa puhuttu alasaksin murre (Plattdüütsch).

2017-01-09T12:26:03.6611546Z
Taina Henriksson
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Tainalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 44 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.