Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Israelissa

Kaupantekoa Israelissa

Suunnitteletko liiketoimintaa Israelissa? Tarvitsetko siihen liittyen apua käännöstöissä? Lähetä meille käännettävä tekstisi, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Vieraaseen kulttuuriin tutustuminen saattaa olla välillä haasteellista, etenkin silloin jos yhteinen kieli puuttuu. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, jotka voivat olla avuksi kun suunnittelet kaupankäyntiä Israelissa tai israelilaisten kanssa.

Vinkki 1: Avoimuus

On hyvä olla tietoinen siitä, että israelilaisilla on hyvin avoin ja suora kommunikointityyli, joka voi suomalaisesta vaikuttaa jopa epäkohteliaalta ellei jopa aggressiiviselta, vaikka tarkoitus on vaikuttaa ainoastaan rehelliseltä.

Vinkki 2: Työ- ja vapaa-aika

Israelilaiset eivät tee selvää pesäeroa työajan ja vapaa-ajan välillä, eivätkä myöskään hauskanpidon ja ahkeran uurastuksen, joten rennommissakin illanvietoissa saatetaan alkaa puhumaan työasioista vakavasti. Tulet varmasti huomaamaan, että tämä vapaa-ajan ja työnteon yhdistäminen tekee ihmisiin tutustumisesta monesti helpompaa.

Vinkki 3: Vaatetus ja etiketti

On tärkeää pukeutua siististi ja muodollisesti, mutta kuitenkin oman maan tapojen mukaisesti, ensimmäiselle tapaamiselle israelilaisen liikekumppanin kanssa. Älä yritä kopioida israelilaisten omaa vaatetyyliä, voit hyvin osoittaa tulevasi eri kulttuurista, mutta siisteys on kuitenkin tärkeää. Ensimmäisen tapaamisen vaatetuksen pitää olla aina se kaikista siistein, sillä tavalla osoitat kunnioitusta. Seuraaviin tapaamisiin voit pukeutua hieman rennommin. Pidä huoli myös siitä, että siisteyden lisäksi värit sopivat hyvin yhteen. Voit jättää puvuntakin pois, jos tapaaminen on keskellä kuuminta kesäpäivää. Vaikka israelilaiset olisivat muutoin tuttavallisia he eivät kuitenkaan välttämättä halua kätellä. Tästä on hyvä olla tietoinen, eikä sitä ole syytä ottaa henkilökohtaisesti. Muista myös säilyttää katsekontakti äläkä hätkähdä vaikka israelilainen kauppakumppanisi tulisi liian lähelle. Puhuttele israelilaista kauppakumppaniasi etunimellä, hän varmasti vastaa puhuttelemalla sinua sukunimellä, mutta kun pyydät häntä käyttämään sinusta etunimeä voit huomata kuinka suhde muuttuu heti paljon rennommaksi, mikä varmasti jouduttaa kaupantekoprosessia.

Vinkki 4: Ajattele isosti

Israelilaiset yrittäjät ovat tottuneet luovaan ajatteluun ja isoihin suunnitelmiin. Se on ollut heille elinehto, koska maa on pieni, eikä yhteistyö naapurimaiden kanssa ole ollut mahdollista. Sinunkin tulisi yrittäjänä kyetä luovaan ajatteluun, kun suunnittelet kaupantekoa israelilaisten kanssa.

Vinkki 5: Kieli

Kansainvälisessä kaupanteossa tulee väistämättä ongelmia kielimuurin kanssa. Israel tekee paljon kauppaa Yhdysvaltojen kanssa. Tästä syystä suurin osa informaatiosta on saatavilla englanninkielisenä.

Vaikka molemmat osapuolet puhuisivat sujuvaa englantia voi ongelmia silti esiintyä. Siksi onkin järkevää ottaa yhteyttä käännöstoimistoon. Pikakääntäjällä on useiden vuosien kokemus monenlaisista käännöstöistä. Käännämme mielellämme asiakirjasi ja sopimuspaperisi tai mainosmateriaalin. Ota yhteyttä oheisen tarjouspyyntölomakkeen avulla tai sähköpostitse.

2017-01-13T11:15:38.3648321Z
Taina Henriksson
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Tainalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 44 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.