Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti arabiankielisissä maissa

Kaupankäynti ulkomailla vaatii enemmän asioihin paneutumista ja etukäteissuunnittelua kuin kaupankäynti kotimaassa. Kun suunnittelet kaupankäyntiä arabiankielisissä maissa on hyvä tutustua kielen lisäksi myös paikalliseen kulttuuriin. Etenkin liike-elämässä on paljon erilaisia käytäntöjä verrattuna länsimaihin. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista voi olla sinulle hyötyä kun suunnittelet liiketoimintaa arabiankielisissä maissa.

Kaupankäynti arabienkielisissä maissa

Tarvitsetko arabiankielisen käännöksen? Me autamme sinua. Lähetä käännettävät tekstit meille sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Vinkki 1: Uskonto ja kulttuuri

Uskonto on arabiankielisissä maissa osa jokapäiväistä elämää. Se näkyy muun muassa useita kertoja päivässä toistuvina rukoiluhetkinä. Myös mahdolliset kokousaikataulut tehdään se mielessä, että päivään kuuluu useita rukoushetkiä. Naiset eivät ole tasa-arvoisessa asemassa miehiin verrattuna, joten on mahdollista, että tulet olemaan yhteyksissä vain miespuolisten työntekijöiden kanssa. Jos taas matkustat naisena arabiankieliseen maahan sinun tulisi muistaa pukeutua peittäviin vaatteisiin. On suositeltavaa ottaa etukäteen selvää, kuinka tarkkoja kyseisessä maassa ollaan pukeutumisesta.

Vinkki 2: Näkökulmia kaupantekoon

Lähi-idässä kaupanteko on hyvin henkilökohtainen asia. Etenkin arabit keskittyvät monesti enemmän henkilöön kenen kanssa ovat tekemisessä, kuin yhtiöön. Tästä syystä lojaalius on tärkeä osa kaupantekoa. Siksi onkin tärkeää investoida aikaa ja rahaa tämän luottamuksen luomiseen. Arvonimet ja status ovat myös tärkeässä roolissa. Arabiankielissä maissa on myös tapana kommunikoida pääasiallisesti henkilökohtaisesti tai puhelimitse. Sähköpostit eivät ole läheskään yhtä suosittuja.

Vinkki 3: Tavat ja traditiot

Tervehtiminen tapahtuu kättelemällä, johon liittyy myös katsekontakti. Entuudestaan tutut osapuolet tosin saattavat tervehtiä toisiaan poskisuudelmin. Ensimmäiset tapaamiset perustuvat yleensä lähinnä suhteiden luomiseen sen sijaan, että niissä vielä tehtäisiin kauppoja. Tästä syystä kaupantekoprosessiin saattaa kulua enemmän aikaa kuin olit etukäteen ajatellut. Pidä huolta siitä, että sinulla on aikaa myös tähän suhteiden luomiseen, sillä ilman sitä kaupat tuskin onnistuvat.

Vinkki 4: Viestintä

Kaupanteko arabiankielisissä maissa perustuu luottamukseen, joten sopimustenteossa täytyy olla erittäin tarkka, jotta niihin ei jää mitään tulkintojen varaan, vaan kaikki on ilmaistu selkeästi . On kyseessä sitten sopimusteksti, koulutodistus tai käyttöohjekirja, Pikakääntäjä tarjoaa palvelun. Tarjoamme hienovaraisen, nopean ja oikeakielisen käännöksen. Kun jätät kääntämisen meidän huoleksemme voit rauhassa keskittyä sopimuksen tekemiseen ja luottamuksen saamiseen. Pikakääntäjä auttaa mielellään sinua kaikissa käännösasioissa.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä käännöstoimistoon kun tarvitset luotettavia ja laadukkaita arabiankielisiä käännöksiä.

Tarjouspyynnön voit lähettää kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta tai sähköpostitse. Projektijohtajamme vastaavat sinulle mahdollisimman pian.

2017-01-13T11:15:20.1580116Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.