Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Alankomaissa

Kaupankäynti Alankomaissa

Teetkö tai suunnitteletko tekeväsi bisnestä Alankomaissa ja tarvitset käännöksiä? Ota yhteyttä, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Alankomaat on Suomen neljänneksi tärkein vientimaa. Suomen perinteiset teollisuudenalat ja tuotteiden korkea laatu kiinnostavat hollantilaisia. Hollannin kielen kääntäjämme ovat kieltä äidinkielenään puhuvia ja suurin osa asuu myös siellä, joten myös paikallinen kulttuuri on heille tuttu.

Alankomaat on yhdistelmä modernia yhteiskuntaa ja paikoitellen hyvin konservatiivista ajatusmaailmaa. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua kaupanteossa hollantilaisten kanssa.

Vinkki 1: Suorasukaisuus

Hollantilaiset ovat hyvin suoria, minkä suomalainen voi kokea epäkohteliaana ja huonona käytöksenä. Alankomaissa suoruus kuitenkin koetaan kunnioituksen osoituksena ja kaikenlainen asian vierestä puhuminen tai koodikieli johtaa vain ongelmiin. Suora puhekulttuuri tekee bisneksen teosta yleensä joutuisampaa kuin kiertely. Toisaalta suoran “ei” tai “kyllä” vastauksen saaminen on välillä haastavaa, mutta se johtuu yleensä siitä ettei päätöstä ole vielä saatu aikaiseksi.

Vinkki 2: Esittely

Kun tapaat uusia liikekumppaneita muista kätellä ja puhutella heitä titteliä tai sukunimeä käyttäen. Tilanne saattaa muuttua nopeasti rennommaksi, kun tutustut heihin tarkemmin, mutta alkuvaiheessa virallinen suhtautuminen on oikea tapa. Monesti hollantilaiset haluavat kätellä sinua myös tapaamisen lopuksi.

Vinkki 3: Kokoukset

Kokoukset saattavat välillä tuntua Alankomaissa pitkiltä sillä kaikkia osapuolia halutaan kuulla ennen kuin päätöksiä tehdään. Hyvä puoli tässä menettelyssä on se, että kun päätös saadaan aikaiseksi etenevät asiat sen jälkeen yleensä hyvinkin joutuisasti. Muista pysyä asiassa äläkä korosta itseäsi liikaa. Muista myös keskittyä tunteiden ja intuition sijaan koviin ja paikkansapitäviin faktoihin ja lukuihin, kun esittelet tuotettasi tai ideaasi. Ole myös valmis vastaamaan tiukkoihinkin kysymyksiin. Hollantilaiset nauttivat väittelystä ja he osaavat heittää tiukkojakin kysymyksiä.

Vinkki 4: Pomo on yksi muiden joukossa

Alankomaat on yksi harvoja maita, joissa pomo ei ole muiden yläpuolella vaan ennemminkin osa tiimiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö esimiehellä tai yrityksen johtajalla olisi vaikutus- tai arvovaltaa. Tiukkaan hierarkiaan tottuneet henkilöt voivat tosin nähdä tilanteen toisin. Pomo myös odottaa kaikilta työntekijöiltään yhtä suurta panosta sekä osoittaa huomiota kaikille työntekijöille tasapuolisesti.

Vinkki 5: Yksityiselämä

Hollantilaiset ovat tarkkoja yksityiselämästään eivätkä välttämättä halua sekoittaa sitä työelämään. Siksi ei olekaan soveliasta udella uuden potentiaalisen liikekumppanin perheasioista tai olettaa, että hän haluaa lähteä jatkamaan iltaa esimerkiksi ravintolaan vapaa-ajallaan.

Vinkki 6: Hollanti ja Alankomaat

Asia josta hollantilaiset ovat hyvin tarkkoja on Alankomaiden ja Hollannin ero. Hollanti ei käsitä koko maata, joten muista puhua Alankomaista Hollannin sijaan, paitsi jos todellakin tarkoitat Hollantia eli Etelä-Hollannin tai Pohjois-Hollannin maakuntia.

Vinkki 7: Kieli

Hollanti on pieni kieli, joten hollantilaiset ovat tottuneet siihen, ettei toinen osapuoli puhu sitä. Jos haluat tehdä hyvän vaikutuksen on toki sopivaa opetella lause tai pari hollantia. Suurin osa hollantilaisista kuitenkin puhuu todella hyvää englantia, joten kommunikaatio-ongelmia ei välttämättä synny. Tärkeät asiakirjat, liiketoimintasuunnitelmat ja jossain tapauksessa myös kirjeenvaihto on kuitenkin hyvä käännättää hollanniksi. Pikakääntäjä auttaa mielellään sinua ja henkilökuntaasi kaikissa käännösasioissa.

Ota yhteyttä käännöstoimisto Pikakääntäjään, kun tarvitset luotettavia ja laadukkaita hollanninkielisiä käännöksiä.

Tarjouspyynnön voit lähettää kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta tai sähköpostitse. Projektipäällikkömme vastaavat sinulle mahdollisimman pian.

2017-01-12T14:14:55.2347383Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 44 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.