Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Albaniassa

KaupankäyntiAlbaniassa

Suunnitteletko matkaa Albaniaan ja tarvitset sitä varten käännöksen? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman käännöstarjouksen.

Eri maiden välillä tapahtuva kaupanteko ei ole aina helppoa. Usein jopa pienetkin asiat tuottavat ongelmia. Tästä syystä onkin tärkeää valmistautua kunnolla etukäteen. On hyvä ottaa selvää maan kulttuurista ja yleisimmistä tavoista. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista voi olla sinulle hyötyä kun suunnittelet kaupankäyntiä Albaniassa tai albanialaisten kanssa.

Vinkki 1: Yleiset tavat

Uskonto on tärkeä osa albanialaisten elämää. Suurin osa väestöstä on muslimeita, mutta maasta löytyy myös ortodokseja ja katolilaisia. Hyvä vinkki on ottaa mallia albanialaisesta kauppakumppanistasi ja hänen toimintatavoistaan. Jos menette vaikkapa ravintolaan, katso tilaako kauppakumppanisi alkoholia ja toimi itse samoin. Sama sääntö pätee myös esimerkiksi tiettyihin ruoka-aineisiin kuten sianlihaan. Asioihin ja tilanteisiin kannattaa suhtautua rauhallisesti, vaikka toimintatavat eroaisivat siitä, mihin olet itse tottunut. Muista myös huolehtia siitä, että olet pukeutunut siististi, sillä albanialaiset liikemiehet odottavat että länsimainen kauppakumppani saapuu tapaamiseen puku päällä ja solmio kaulassa.

Vinkki 2: Naisten asema

Naisten sosiaalinen asema on Albaniassa hutera. Naisten sananvalta ei ole myöskään vahva ja heillä on maassa vähemmän mahdollisuuksia kuin miehillä. Tästä syystä onkin hyvin epätodennäköistä, että tulisit tekemään yhteistyötä naisen kanssa Albaniassa. On myös hyvin todennäköistä, että jos olet nainen eivät paikalliset ota sinua välttämättä vakavasti. Perheasioista tiedusteltaessa ei kannata myöskään kysellä suoraan liikekumppanin vaimosta tai tyttäristä, sillä se voidaan kokea epäkohteliaana kysymyksenä. Sen sijaan jutustelun lomassa onki syytä kysellä perheestä yleisellä tasolla.

Vinkki 3: Sanaton viestintä

Sanattoman viestinnän seuraaminen saattaa tuottaa ongelmia Albaniassa, sillä peruseleillä saattaa olla eri merkitykset kuin mihin olet tottunut. Tästä syystä onkin viisainta olla kiinnittämättä suurempaa huomiota ihmisten eleisiin ja yrittää itsekin pidättäytyä mahdollisimman pienissä eleissä etenkin käsieleiden suhteen. Keskity siihen, että sanallinen viestintäsi on mahdollisimman selkeää ja pidä mahdolliset käsieleet minimissään.

Vinkki 4: Kieli

Yhteisen kielen puuttuminen koetaan helposti, erityisesti kaupanteossa, ongelmaksi. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Pikakääntäjällä on vahva kokemus monenlaisista käännöstöistä ja käännätämme esimerkiksi sopimuspaperit ja muut viralliset asiakirjat oikealle kielelle. Project Managerimme auttavat sinua mielellään kaikissa käännösasioissa. Ota yhteyttä oheisen tarjouspyyntilomakkeen avulla tai sähköpostitse.

2017-01-12T14:15:10.9483095Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 42 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.