Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Armeniassa

Kaupankäynti Armeniassa

Haaveiletko Armeniaan suuntautuvasta liiketoiminnasta, mutta kieli tuottaa ongelmia? Me autamme sinua. Lähetä käännettävät tekstit meille sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Silloin kun suunnitelmissa on kaupankäynti ulkomailla, on hyvä etukäteen tutustua paikalliseen kulttuuriin. Keräsimme tähän muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joista voi olla hyötyä, jos olet suunnittelemassa kaupankäyntiä Armeniassa tai armenialaisten kanssa.

Vinkki 1: Uskonnon vahva rooli

On hyvä olla tietoinen siitä, että suuri osa armenialaisista on konservatiivikristittyjä. Tämä näkyy mm. pukeutumisessa ja ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Siksi onkin tärkeää pukeutua hillitysti ja välttää turhan paljastavia vaatteita. Tämä pukeutumissääntö pätee myös vapaa-aikaan, eikä ainoastaan virallisiin tapaamisiin. On myös hyvä tietää, että paikalliset pitävät vaatteiden siisteyttä suuressa arvossa, joten sinulta odotetaan samaa. Naisten on suositeltavaa pukeutua, joko housuihin tai pitkiin hameisiin ja peittäviin paitoihin. Tällaiset pienet yksityiskohdat ovat merkittäviä siinä vaiheessa kun haluat tehdä liiketoimintaa Armeniassa. Uskonnollisuus näkyy myös ihmisten juomakulttuurissa, mikä on hyvä pitää mielessä yhteisissä illanvietoissa. Alkoholia kyllä juodaan, mutta useimmille se tarkoittaa lasillista hyvää konjakkia.

Vinkki 2: Vieraanvaraisuus

Armenialaiset ovat hyvin vieraanvaraisia ja auttavat sinua mielellään. Tämä johtuu ennen kaikkea heidän syvästä uskonnollisuudestaan. Muista myös se, että jos kutsut armenialaisen kauppakumppanisi kotimaahasi hän varmasti odottaa samanlaista vieraanvaraisuutta sinun puoleltasi.

Vinkki 3: Aloitteellisuus ja päättäväisyys

Monet armenialaiset ovat hieman varautuneita, mikä ilmenee siten, että he eivät välttämättä ota sinuun kontaktia oma-aloitteisesti. Tästä syystä sinun kannattaakin olla hyvin itsevarma ja osoittaa aloitteellisuutta. Tällä tavoin saat kunnioitusta ja asiat etenevät nopeammin.

Vinkki 4: Kieli

Suurin osa Armenian väestöstä puhuu armeniaa. Lisäksi monet puhuvat venäjää tai englantia. Ota yhteyttä käännöstoimisto Pikakääntäjään, jos tarvitset kääntäjää armeniankielisille kirjeenvaihdolle, asiakirjoille tai sopimuspapereille. Meillä on useiden vuosien kokemus asiakirjojen kääntämisestä. Lähetä meille sähköpostia, Project Managerimme vastaavat sinulle mahdollisimman pian.

2017-01-13T11:09:41.5801572Z
Taina Henriksson
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Tainalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.