Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Belgiassa

Belgia jakaantuu kahteen osaan; Valloniaan ja Flanderiin. Siinä missä vallonialaiset ovat suhteellisen samanlaisia kuin ranskalaiset kokevat Flanderit taas eroavansa vahvasti hollantilaisista. Joten ota selvää etukäteen,

Kaupankäynti Belgiassa

Teetkö kauppaa Belgiassa ja tarvitset käännösapua? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

oletko tekemässä yhteistyötä Vallonien vai Flandereiden kanssa. Brysselissä tilanne onkin hieman erikoinen, sillä siellä puhutaan ranskaa, vaikka kaupunki sijaitsee keskellä Flanderia. Monesti varmin tapa, silloin kun liikekumppani ei ole entuudestaan tuttu, onkin kommunikoida englannin kielellä. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista voi olla sinulle apua, kun suunnittelet liiketoimintaa Belgian Flanderissa.

Vinkki 1: Vaatimattomuus

Vaatimattomuus on hyve Belgiassa ja liika itsevarmuus koetaankin monesti epäkohteliaaksi käytökseksi. Joten yritä itsekin käyttäytyä mahdollisimman vaatimattomasti tehdäksesi hyvän vaikutelman liikekumppaneihisi.

Vinkki 2: Kärsivällisyys

Kommunikaation oletetaan olevan johdonmukaista ja perustuvan järkisyihin. Investoi aikaa hyvän liikesuhteen luomiseen ja muista olla kärsivällinen sillä monet yritykset toimivat hyvin hierarkkisesti ja hitaasti. Belgialaiset ovat myös monesti aika varovaisia eivätkä he välttämättä luota uusiin ihmisiin heti, joten myös siksi on hyvä säilyttää kärsivällinen asenne ja antaa aikaa tutustumiseen.

Vinkki 3: Muodollisuus

Liike-elämä on hyvin muodollista Belgiassa ja ihmisten oletetaan käyttäytyvän kohteliaasti ja muita kunnioittaen. Kohteliaisuus ei vähene edes silloin kun ollaan tekemissä hyvien tuttujen kanssa. Muodollisuuteen liittyy myös se vaatetukseen liittyvä yksityiskohta, että kokouksissa pikkutakki pidetään aina päällä, vaikka kokous venyisi pitkäksi.

Vinkki 4: Kuuntele

Belgialainen kulttuuri perustuu kuuntelemiseen. Neuvotteluissa täytyykin muistaa antaa liikekumppanille tarpeeksi aikaa puhumiseen ja osoittaa myös, että itse kuuntelee tarkasti. Liiketapaamiset alkavat monesti jutustelulla. Osoita, että olet aidosti kiinnostunut liikekumppanistasi.

Vinkki 5: Vieraanvaraisuus

Belgialaiset ovat hyvin vieraanvaraisia. Liikeneuvottelut aloitetaan monesti lounaan tai päivällisen merkeissä, mutta vielä siinä vaiheessa ei työasioihin paneuduta kunnolla vaan niistä puhutaan lähinnä pintapuolisesti. Tämä varsinaista neuvottelua edeltävä aika on osoitus siitä, että olet valmis investoimaan liikesuhteeseen aikaasi. Tästä syystä ei kannatakaan hätiköidä yrittämällä ottaa työasioita kunnolla esille ennen varsinaista neuvottelua.

Vinkki 6: Rivien välistä

Belgialaiset eivät juuri koskaan sano asioita suoraan, eivät edes silloin kun he ovat jostain asiasta täysin eri mieltä kanssasi. Tästä syystä kannattaa yrittää lukea belgialaisia rivien välistä ja yrittää tehdä päätelmiä esimerkiksi ruumiinkielestä. On myös hyvä kertoa omat mielipiteensä ilman suurempia tunteenpuuskia.

Vinkki 7: Kieli

Koska Belgiassa on tiukat kielirajat on englanti monesti turvallinen vaihtoehto etenkin kaupanteon alkuvaiheessa. Kun tutustut liikekumppaniisi paremmin ja tiedät kumpaan kielialueeseen hän kuuluu on hyvä käännättää tärkeä asiakirjat tälle kielelle. Yhteisen kotimaisen kielen puuttuminen on välillä haaste kaupanteossa, mutta kun valitset osaavan käännöstoimiston avuksi kaupankäynti helpottuu ja nopeutuu ja vältyt mahdolliselta väärinymmärryksiltä. Tarvitset sitten asiakirja- tai sopimuskäännöksiä, ota yhteyttä käännöstoimisto Pikakääntäjään sähköpostitse tai oheisen tarjouspyyntölomakkeen avulla. Meillä on vuosien kokemus laadukkaista käännöstöistä. Project Managerimme lähettää sinulle ilmaisen ja sitomattoman tarjouksen mahdollisimman pian!

2017-01-12T14:16:25.3327472Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.