Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Brasiliassa

Monipuoliset portugalin käännökset.

Kaupankäyntiin liittyvät käännökset portugaliksi tai portugalista. Lähetä tiedostot meille sähköpostitse niin saat meiltä ei-sitovan käännöstarjouksen.

Brasilian talous on maailman seitsemänneksi suurin ja samalla koko Etelä-Amerikan suurin. Suomen kannalta Brasilia on merkittävä kauppakumppani Etelä-Amerikassa, vaikka tällä hetkellä liikevaihto onkin potentiaaliin nähden vielä pientä. Monet isot suomalaiset yritykset tekevät maassa kuitenkin kauppaa. Suurin osa Brasilian vientituloista tulee maanviljelyksestä. Kahvi ja banaani ovat molemmat merkittäviä vientituotteita. Lisäksi Brasilia on suurin kanan- ja naudanlihan viejämaa. Suomeen Brasiliasta tuodaan malmirikasteita, metalleja, selluloosaa sekä kahvia ja lihaa ja muita elintarvikkeita. Suomesta Brasiliaan taas menee koneita, laitteita, korkeaa teknologiaa, voimaloita ja paperia.

Brasilialainen kaupankäyntikulttuuri

Tärkein asia liiketoiminnan kannalta on vahvojen suhteiden luominen kauppakumppaniin. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että tämä ei välttämättä tapahdu hetkessä ja takaiskujakin voi ilmetä. Molemmin puolinen luottamus on hyvän ja toimivan liikesuhteen perusta. Tähän prosessiin kuuluu keskusteleminen muustakin kuin kaupankäyntiin liittyvistä asioista. Ole siis valmis keskustelemaan myös henkilökohtaisesta elämästäsi tai vaikka urheilusta. Brasilialainen kauppakumppanisi saattaa jopa loukkaantua, jos yrität ottaa liikeasiat asialistalle ensimmäisenä. Tämä kaikki liittyy siihen että brasilialaiset tekevät kauppaa ihmisten eivätkä yritysten kanssa. Tästä syystä myös se on tärkeää, että kontaktihenkilö pysyy samana koko ajan. Huumori on tärkeä osa brasilialaista kommunikointia. Leikkiä voi laskea jopa politiikasta, mutta esimerkiksi köyhyys ja korruptio on hyvä jättää leikinlaskun ulkopuolelle.

Kokouksissa

Kokouksia varten tulisi pukeutua siististi. ja asiallisesti. Myös käyttäytyminen kokoustilanteissa on hyvin formaalia. Muista saapua ajoissa, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että joudut odottelemaan vastapuolta saapuvaksi. Neuvottelutilanteisiin on hyvä ottaa mukaan asiaasi havainnollistavaa oheismateriaalia. Käyntikortteja on myös hyvä olla mukana ja ne kuten oheismateriaalikin, olisi hyvä käännättää portugalin kielelle.

Kääntäminen portugaliksi

Me Pikakääntäjällä autamme sinua mielellämme portugalin käännöksissä. On kuitenkin hyvä tietää, että auktorisoitujen käännösten kohdalla kääntäjän tulee asua Brasiliassa. Tavallisten käännösten kohdalla tämä ei ole välttämätöntä. Tarvitset sitten käyntikorttisi tai Power Point –esityksen käännöksen me autamme sinua mielellämme. Meiltä hoituvat käännökset yhtä lailla myös portugalin kielestä suomen kielelle. Kun käännösasiat hoidetaan asiansa osaavan käännöstoimiston kanssa sinulle jää enemmän aikaa keskittyä olennaiseen, eli hyvän liikesuhteen luomiseen.

Tarjouspyyntö

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset käännöksen portugaliksi. Se onnistuu helposti joko oheisen tarjouspyyntölomakkeen kautta tai sähköpostitse. Projektipäällikkömme analysoivat lähettämäsi aineiston ja lähettävä sinulle sen jälkeen ei-sitovan tarjouksen.

2017-01-12T14:17:15.3777512Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.