Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Bulgariassa

Kaupantekoa Bulgariassa

Ota yhteyttä, kun kaipaat apua bulgarian kielen käännöksissä. Meiltä saat sitomattoman ja ilmaisen tarjouksen helposti sähköpostitse.

Kun suunnittelet liiketoimintaa ulkomailla voit helposti törmätä kulttuurieroihin. Alkuvaiheessa tehdyt virheet tai silkka paikallisen kulttuurin ymmärtämättömyys voi pahimmassa tapauksessa kaataa suunnitelmat. Tästä syystä onkin järkevää ottaa etukäteen selvää kyseisen maan tavoista ja kulttuurista. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista voi olla sinulle apua kun suunnittelet liiketoimintaa Bulgariassa.

Vinkki 1: Kestävien suhteiden luominen

Hyvien ja vahvojen liikesuhteiden luominen ei välttämättä tapahdu hetkessä. Siksi onkin hyvä investoida aikaa suhteen luomiselle. Tärkeintä on, ettet yritä hoputtaa tilannetta liikaa, sillä se voi vaikuttaa siihen, että liikekumppani lopettaa yhteistyön heti alkuunsa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi jättää yhteydenotto bulgarialaisen liikekumppanin harteille. Muista vain edetä rauhassa äläkä ole liian päällekäyvä.

Vinkki 2: Vaatetus, ruumiinkieli ja lahjat

Liikeneuvotteluissa sinulta odotetaan siistiä vaatetusta. Tämä tarkoittaa miehillä pukua ja naisilla housuasua tai hametta ja jakkua. Ruumiinkielestä on hyvä tietää ainakin sen verran, että pään nyökyttelyllä on Bulgariassa päin vastainen merkitys kuin muualla. Päänpudistelu tarkoittaa myöntävää vastausta ja nyökyttely taas kieltävää. Muista myös varautua ottamalla lahjoja mukaan neuvotteluihin. Älä kuitenkaan osta isoja tai kalliita lahjoja vaan pienet lahjat, jotka kuvastavat kotimaatasi ovat suositeltavia, kuten esimerkiksi suomalainen suklaa tai keramiikka.

Vinkki 3: Tapaamiset

Hyviin tapoihin kuuluu, että tapaamiset sovitaan hyvissä ajoin. Paikalliset suosivat aina henkilökohtaista tapaamista puhelinsoiton tai sähköpostin sijaan. Pidä myös huolta siitä, että olet tietoinen mahdollisten sopimusten ja asiakirjojen pienimmistäkin yksityiskohdista, sillä bulgarialaiset ovat hyvin pikkutarkkoja.

Ota yhteyttä!

Yhteisen kielen puuttuminen on välillä haaste kaupanteossa, mutta kun valitset osaavan käännöstoimiston avuksi kaupankäynti helpottuu ja nopeutuu ja vältyt mahdolliselta väärinymmärryksiltä. Tarvitset sitten asiakirja- tai sopimuskäännöksiä, ota yhteyttä käännöstoimisto Pikakääntäjään sähköpostitse tai oheisen tarjouspyyntölomakkeen avulla. Meillä on vuosien kokemus laadukkaista käännöstöistä. Project Managerimme lähettää sinulle ilmaisen ja sitomattoman tarjouksen mahdollisimman pian!

2017-01-13T11:10:30.2970284Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 50 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.