Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Espanjassa

Espanja on suomalaisille tuttu paikka etenkin matkakohteena. Myös maan autot ja viinit tunnetaan Suomessa hyvin. Kun suunnittelet kaupankäyntiä Espanjassa tai espanjalaisten kanssa voi kielimuuri tulla helposti vastaan. Tämän ei kuitenkaan tarvitse olla ongelma, etenkään silloin kun otat yhteytä asiansa osaavaan käännöstoimistoon. Pikakääntäjän käyttämät kääntäjät puhuvat kieltä äidinkielenään ja usein myös asuvat maassa, joten kielen lisäksi paikallinen kulttuuri on heille tuttua. On kuitenkin hyvä, että olet myös itse tutustunut paikalliseen kulttuuriin, etenkin siinä tapauksessa jos suunnittelet

Kaupankäynti Espanjassa

Onko sinulla liiketoimintaa Espanjassa ja tarvitset käännöksiä? Olet tullut oikeaan paikkaan. Lähetä aineistosi meille sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

työmatkaa Espanjaan. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista saattaa olla sinulle apua kun suunnittelet kaupankäyntiä Espanjassa.

Vinkki 1: Kunnioituksen saavuttaminen

Kunnioitus saavutetaan siten, että onnistut osoittamaan espanjalaiselle kauppakumppanille, että omaat hyvän maineen ja hyvän, miellyttävän persoonan. Myös vilpittömyyttä ja rohkeutta pidetään suuressa arvossa kuten myös hyvää johtajuutta.

Vinkki 2: Hierarkia

Yrityksen johtaja tekee päätökset itsenäisesti ja olettaa että työntekijät tekevät kuten hän sanoo. Informaatiota jaetaan yrityksen sisäisesti sillä perusteella kenen arvellaan hyötyvän tiedosta,.

Vinkki 3: Kokoukset

Kokouksia järjestetään lähinnä siksi, että johtaja haluaa jakaa alaisilleen tietoa sen sijaan että hän haluaisi käydä asioista keskustelua. Kokouksissa saattaa kuitenkin olla osallistujia joille tämä ei sovi ja jotka haluavat osoittaa oman mielipiteensä. Tällaisissa tilanteissa kokoukset saattava muodostua hyvinkin kaoottisiksi. Asialistaa ei välttämättä ole, ja vaikka olisikin siinä harvemmin pidättäydytään. Monien espanjalaisten mielestä asialista vain pilaa luovuuden ja eikä anna mahdollisuuksia vapaalle ilmaisulle. Espanjassa kokouksiin saatetaan tulla myöhässä ja vaikka se ei suomalaisen mielestä olisikaan hyvää käytöstä ei siihen kannata liikaa kiinnittää huomiota. Espanjalaiset laittavat paljon enemmän painoarvoa suhteiden luomiseen kuin ajoissa olemiseen, joten liika nipottaminen ei ainakaan ole hyväksi, jos haluat antaa itsestäsi ja yrityksestäsi hyvän vaikutelman.

Vinkki 4: Vaatetus

Se miltä näytät on espanjalaisten mielestä tärkeää ja he ovatkin tarkkoja vaatetuksestaan joten sinunkin olisi hyvä miettiä kuinka pukeutua liikeneuvottelua varten. Ulkoisen olemuksen merkitystä ei pitäisikään vähätellä, jos haluat saavuttaa arvostusta sinun tulee myös näyttää siltä että olet sen arvoinen. Muista kuitenkin ottaa huomioon vuodenajat: talviaikaan tumma puku on hyvä valinta, mutta kuumina kesäkuukausina on hyvä valita päälle jotain kevyempää, mutta kuitenkin tyylikästä ja arvokasta. Etenkin kesällä kannattaa panostaa kevyisiin mutta laadukkaisiin materiaaleihin kuten pellavaan. Eri aloilla on eroja vaatetuksen suhteen ja etenkin laki- ja rahoitusalalla vaatekoodi on paljon tiukempi kuin muilla aloilla.

Vinkki 5: Kommunikointi

Espanjalaisten kommunikointi- ja keskustelutyyli saattaa välillä saada jopa teatraalisia piirteitä mikä voi tulla hillityille suomalaisille yllätyksenä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että keskustelukumppanisi olisi menettänyt kontrollin tilanteessa. Kommunikointi vain on eläväisempää. Sinun ei tarvitse kuitenkaan alkaa kopioimaan tyyliä, sillä ei se ei välttämättä vaikuttaisi aidolta. Vaikka et lähtisikään matkimaan espanjalaisten eläväistä tyyliä, muista kuitenkin se, että sille, miten vahvasti saat keskustelukumppanin vakuutettua pistetään paljon painoarvoa.

Vinkki 6: Kieli

Kaupanteko vieraassa maassa on aina haaste, mutta yhteisen kielen puuttuessa se saattaa tuntua todella ongelmalliselta. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Ota yhteyttä ammattimaiseen käännöstoimistoon. Pikakääntäjä-käännöstoimisto auttaa sinua mielellään silloin kun olet päättänyt lähteä Espanjan markkinoille. Tarjoamme luonnollisesti monenlaisia asiakirja- ja sopimustekstikäännöksiä, mutta voimme auttaa myös nettisivujen kanssa. Virallisia asiakirjoja varten meillä on käytössämme auktorisoituja kääntäjiä. Lisäksi voimme auttaa myös tulkkauksessa.

Haluatko tietää, millä kaikilla tavoilla voimme olla sinulle avuksi? Tutustu kotisivuihimme ja ota meihin yhteyttä, joko kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta tai sähköpostin välityksellä.

2017-01-12T14:19:48.0350154Z
Taina Henriksson
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Tainalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.