Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Etelä-Amerikan maissa

Kaupankäynti Etelä-Amerikassa

Suunnitteletko kaupankäyntiä Argentiinassa tai jossain toisessa Etelä-Amerikan maassa? Me voimme auttaa sinua käännösasioissa. Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Suurimmassa osassa Etelä-Amerikkaa puhutaan joko espanjaa tai portugalia. Englantia varmasti osataan monessa maassa, mutta varmistaaksesi sen, että kaikki kommunikointi tulee ymmärrettyä puolin ja toisin on etenkin kirjallinen materiaali, kuten sopimuspaperit, hyvä käännättää oikealle kielelle. Kun valitset asiansa osaavan käännöstoimiston etenevät asiat nopeasti. Euroopan ja Etelä-Amerikan välillä on kielen lisäksi muitakin kulttuurillisia eroja joista on hyvä olla tietoinen. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista voi olla sinulle hyötyä kun suunnittelet kaupankäyntiä Etelä-Amerikassa.

Vinkki 1: Ota aikaa

Elämä Etelä-Amerikassa on monin tavoin rennompaa kuin Euroopassa eikä kiirettä ja stressiä ole keksitty ainakaan siellä. Perhe on monelle eteläamerikkalaiselle se tärkein asia, jonka ympärillä koko muu elämä pyörii. Tästä syystä hötkyily ei auta asiaa, joten suhtaudu jo etukäteen siihen, että asioihin kuluu aikaa. Stressin näyttäminen ja julkisesti hermostuminen ei hyödytä tai nopeuta asioita.

Vinkki 2: Aikataulut

Aikataulut ovat liikkuva käsite Etelä-Amerikassa. Monesti neuvottelut alkavat myöhässä ja välillä saattaa jopa käydä niin, että ne peruuntuvat kokonaan ilman hyvää syytä. Tällaisissakin tilanteissa on tärkeintä pitää pää kylmänä, sillä hermostuminen ei auta asiaa. Yritä suhtautua yllättäviin tilanteisiin rauhallisella asenteella, vaikka se vaikealta tuntuisikin.

Vinkki 3: Suhteiden luominen

Koko Etelä-Amerikka pyörii suhteiden ympärillä. Tästä syystä onkin hyvä jättää aikaa pitkäkestoisia neuvotteluita varten. Henkilökohtaiset keskustelut koetaan aina paljon paremmiksi kuin esimerkiksi puhelimessa käydyt keskustelut saati sähköpostiviestit, joihin voi harvemmin odottaa vastausta laisinkaan. Tämä kertoo vain siitä, että Etelä-Amerikassa ihmiset haluavat aina henkilökohtaisen kontaktin.

Vinkki 4: Hierarkia

Firman toimihenkilöt eivät ole tekemissä johdon kanssa juuri laisinkaan ja johdolla on aina päätösvalta asioista. Kunnioita firman johtajaa niin saat hänen luottamuksensa. Hän kuitenkin tekee kaikki päätökset yksin.

Vinkki 5: Osoita kiinnostusta ja kuuntele

Etelä-Amerikka ei ole enää köyhä maanosa. Vauraus kasvaa ja se johtuu ainakin osittain siitä, että Euroopalla menee huonosti. Etelä-Amerikassa on edelleen ihmisiä, jotka eivät välttämättä pidä eurooppalaisista, joten kenen kanssa sitten oletkaan tekemisissä, muista että ylimielisellä asenteella kaupanteko loppuu varmasti kuin seinään.

Vinkki 6: Ruokakulttuuri

Ruokakulttuuri on tärkeä osa eteläamerikkalaista kulttuuria. Kun liikekumppanisi kutsuu sinut illalliselle muista tilata jotain paikallista herkkua. Näin osoitat kunnioitusta maata ja sen ihmisiä kohtaan ja saat vastavuoroisesti arvostusta osaksesi.

Vinkki 7: Muita välteltäviä puheenaiheita

Edellä mainittujen vinkkien lisäksi on myös hyvä tietää muutama puheenaihe joita on syytä välttää. Näitä ovat mm politiikkaan, korruptioon, köyhyyteen liittyvät aiheet. Eteläamerikkalaiset ovat nimittäin aika kansallismielisiä ja ottavat kritiikin monesti hyvinkin henkilökohtaisesti.

Vinkki 8: Kieli

Kun suunnittelet kaupankäyntiä ulkomailla haluat varmasti pitää kaikenlaiset hidasteet minimissään. Yhteisen kielen puuttuminen voi vaikuttaa ongelmalta, mutta sen ei tarvitse sitä kuitenkaan olla. Ei ainakaan silloin, kun otat yhteyttä käännöstoimistoon. Pikakääntäjä auttaa sinua kaikissa käännösasioissa on kyse sitten yksinkertaisesta tekstikäännöksestä tai monimutkaisesta sopimusasiakirjasta. Ota yhteyttä oheisen tarjouspyyntilomakkeen avulla tai sähköpostitse. Project Managerimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

2019-11-06T09:19:27.3289739Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.