Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Italiassa

KaupantekoaItaliassa

Onko sinulla liiketoimintaa Italiassa ja tarvitset käännösapua? Lähetä käännöstekstisi sähköpostitse meille, niin lähetämme sinulle ei-sitovan tarjouksen.

Nykyaikana maailma tuntuu pieneltä paikalta, koska melkein jokaiseen maailman kolkkaan on helppo matkustaa, mutta siitä huolimatta on hyvä pitää mielessä, että maiden välillä on kulttuurieroja. Näistä eroista on hyvä olla tietoinen jopa lomamatkalla, mutta erityisen tärkeää se on silloin kun suunnittelet liiketoimintaa ulkomailla. Me täällä Pikakääntäjällä keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista voi olla sinulle apua kun suunnittelet liiketoimintaa Italiassa tai italialaisten kanssa.

Vinkki 1: Tutustuminen

Italiassa ihmisen luonteenpiirteillä on suurempi vaikutus kuin hänen saavutuksillaan. Sen sijaan että korostaisit vaikka kokemus- tai koulutustaustaasi yritä antaa itsestäsi luotettava ja reilu kuva. Italialaiset myös haluavat tietää minkälaisen henkilön kanssa he ovat ryhtymässä yhteistyöhön, joten valmistaudu käyttämään tutustumiseen aikaa. Oikeanlaisten suhteiden luominen on tärkeää. Vasta kun olet onnistunut tapaamaan oikeat ihmiset yrityksessä alkavat asiat edetä joutuisasti. Monesti suhteita voi joutua luomaan pitkiäkin aikoja saavuttaakseen luottamuksen. Tästä syystä ei kannatakaan ajatella, että suhdetoiminta on menetettyä tai hukattua aikaa, sillä kun luottamus löytyy, asiat etenevät.

Vinkki 2: Ruokakulttuuri

Ruoka, siitä keskusteleminen ja erityisesti lounas ovat tärkeitä asioita italialaisille. Muista kehua kaikkea sinulle tarjottua ruokaa, sillä sen valmistamiseen on varmasti käytetty paljon aikaa ja rakkautta. Lounas on Italiassa monesti tärkeämpi ruokailutapahtuma kuin illallinen. Lounaalla tarjoillaan monesti useita eri ruokalajeja ja se päättyy yleensä kahvikupilliseen. Viiniä tarjotaan yleensä lounaalla, joten kannattaa toki olla varovainen, etenkin jos kyseessä on liikelounas uuden, potentiaalisen kauppakumppanin kanssa. Muista jättää tippiä ravintolaan. Ruoan lisäksi on hyvä muistaa kehua muita italialaisille tärkeitä asioita kuten esimerkiksi kauniita maisemia ja vaatteita.

Vinkki 3: Vaatetus

Monet muotitalot ovat lähtöisin Italiasta, joten on sanomattakin selvää, että maassa osataan pukeutua hyvin. Eri alojen välillä on kuitenkin eroja mitä tulee työpukeutumiseen, esimerkiksi rahoitusalalla ja lakitoimistoissa pukeudutaan konservatiivisemmin kuin muualla. Poikkeuksena se, että johtotasolla pukeudutaan aina hyvin huolitellusti, oli ala mikä hyvänsä. Pukeutumiseen ei tulisi suhtautua liian kevyesti, joten jos haluat saada kunnioitusta, muista panostaa vaatetukseen. Hyvältä näyttäminen on Italiassa yhtä tärkeää miehille ja naisille ja vaatetuksen kommentointi on yleistä. Muista myös ottaa sääolosuhteet huomioon. Jos olet menossa liiketapaamisen heinä-syyskuun aikana on turha pukeutua kovin paksuista materiaaleista tehtyihin vaatteisiin.

Vinkki 4: Kokoukset

Heille, jotka ovat tottuneet rauhallisesti ja rationaalisesti eteneviin kokouksiin, joissa tapitetaan tiukasti asialistaa, voivat italialaiset kokoukset vaikuttaa lähinnä anarkialta. Kokoukset ovat yleensä epävirallisia tapaamisia ja mitä vähemmän siellä on ihmisiä paikalla sitä rennompia ne ovat. Vaikka asialista olisi esillä siitä voidaan kuitenkin joustaa ja kaikki kokoukseen saapuneet tahot voivat ottaa aktiivisen roolin, mikä voi tarkoittaa useita keskeytyksiä. Ei ole myöskään epänormaalia jos joku vastaa puhelimeen kesken kokouksen. On myös mahdollista, että joku lähtee kesken pois ja joku toinen taas saapuu kesken kaiken paikalle.

Vinkki 5: Kieli

Kansainvälisessä kaupanteossa tulee väistämättä ongelmia kielimuurin kanssa ja vaikka molemmat osapuolet puhuisivat sujuvaa englantia voi ongelmia esiintyä. Siksi onkin järkevää ottaa yhteyttä käännöstoimistoon. Pikakääntäjällä on useiden vuosien kokemus monenlaisista käännöstöistä. Käännämme mielellämme asiakirjasi ja sopimuspaperisi tai vaikka mainosmateriaalin. Ota yhteyttä oheisen tarjouspyyntilomakkeen avulla tai sähköpostitse. Project Managerimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

2017-02-02T14:50:48.8334210Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 44 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.