Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Kiinassa

Kaupankäynti Kiinassa

Teetkö kauppaa Kiinassa ja tarvitset sitä varten käännöksiä? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse, niin autamme sinua.

Väkiluvultaan maailman suurin maa on täynnä mahdollisuuksia. Kiinan suuret vientimarkkinat, halvat tuotantomahdollisuudet ja suuri väkiluku, eksoottisuutta unohtamatta, tekevät siitä loistavan kohteen liiketoiminnalle. Kiinalaiset etsivät jatkuvasti uusia vienti- ja tuonti- ja liikekumppaneita. On tarkoituksesi sitten tehdä liiketoimintaa Kiinassa tai kiinalaisten kanssa on hyvän tuloksen edellytys se, että sinulla on hyvä käännöstoimisto, jolta löytyy tietoa kielen lisäksi myös maan liiketoimintakulttuurista. Meillä on käytössämme ammattimaisia kääntäjiä, jotka osaavat kääntää asiakirjasi, sähköpostiliikenteesi tai sopimustekstisi suomesta kiinan kielelle tai kiinan kielestä suomeksi.

Vinkki 1: Suhteet

Kaikista tärkein asia koko sopimuksen tekoprosessissa on luoda hyvät suhteet kiinalaiseen kumppaniin. Arvostuksen ja luottamuksen saaminen luo edellytykset hyvälle suhteelle. On myös hyvä muistaa, että kiinalainen liikekumppani pitää ikääsi, virkavuosiesi määrää ja koulutustaustaasi suuressa arvossa.

Vinkki 2: Kättely

Kiinalaiset eivät ole tottuneet tiukkoihin kädenpuristuksiin, vaan ennemminkin hyvin varovaiseen otteeseen, joka tuntuu enemmän hipaisulta kuin kättelyltä. Kättelyä tärkeämpää on nyökätä päätä hienovaraisesti eteenpäin. Kaikenlaiset olalle taputtelut ovat epäsopivaa käytöstä kiinalaisten mielestä.


Vinkki 3: Käyntikortti

Käyntikorttien jakaminen on Kiinassa hyvin yleistä ja muutenkin hyvä tapa ottaa kontaktia uusiin yhteistyökumppaneihin. Muista teettää joko erilliset kiinan kieliset kortit tai kaksikieliset kortit. Oheista mukaan yrityksesi nimi ja oma toimenkuvasi sekä tietoa koulutuksestasi. Kun kiinalainen kauppakumppanisi antaa sinulle oman korttinsa ota se vastaan molemmilla käsillä, lue kortti ja sano kohteliaisuus esimerkiksi kortin ulkoasusta.


Vinkki 4: Sanallinen ja sanaton viestintä

Kiinalaiset välttelevät usein katsekontaktia kun he puhuvat tuntemattomille tai toista sukupuolta olevalle. Suora katsekontakti koetaan hyvin epäkohteliaana tai jopa aggressiivisena eleenä. Joskus kiinalaiset siristävät hieman silmiään puhuessaan sinulle, tämä johtuu siitä, että he haluavat olla kohteliaita. Monesti kiinalaisten kasvoilta on hankala poimia merkkejä erilaisista tunnetiloista. He uskovat että tunteiden näyttämättä jättäminen on hyvän suhteen perusta. Tästä syystä kiinalaisia voi olla hankala lukea. Tilannetta ei helpota myöskään, se, että vaikka liikekumppanisi olisi sitä mieltä ettei yhteistyö onnistu hän yrittää silti pukea sanoman positiiviseksi.


Vinkki 5: Positiivisuus

Kun olet liikeneuvottelussa kiinalaisten kanssa keskity positiivisiin asioihin ja siihen miksi on mielestäsi hienoa tehdä yhteistyötä juuri kiinalaisten kanssa. Muista myös kehua oman tuotteesi tai palvelusi positiivisia puolia, jotta vastapuolelle jää todella hyvä kuva sinusta ja tuotteestasi. Kaikenlaiset negatiiviset aiheet on hyvä unohtaa kokonaan.

Vinkki 6: Tutustu kulttuuriin

Työmatka Kiinaan antaa sinulle mahdollisuuden tutustua paremmin paikalliseen kulttuuriin. Opettele muutama kiinankielinen sana tai fraasi, niillä voit helposti sulattaa jään tavatessasi ihmisiä ensimmäistä kertaa. Älä aloita heti työaiheista keskustelua, vaan keskustele ennemmin henkilökohtaisista asioista, menemättä kuitenkaan liiallisiin henkilökohtaisuuksiin. Osoita olevasi kiinnostunut liikekumppanistasi. Tätä arvostetaan varmasti. Kun sinulla on liiketoimintaa Kiinassa tai työskentelet yhdessä kiinalaisten kanssa Euroopassa on yleistä tehdä esite tai esittelykirje yrityksestäsi. Tämä on hyvä käännättää kiinan kielelle, kuten myös yrityksen käyntikortit. Pikakääntäjä voi auttaa sinua asiakirjojen, esitteiden, esitelmien ja käyntikorttien kääntämisessä.

Pikakääntäjä Kiinassa

Toisin kuin perinteiset käännöstoimistot me toimimme maailmanlaajuisesti siellä, missä kyseisen maan kulttuuri sijaitsee. Tämä antaa mahdollisuuden siihen, että voimme jopa kääntää murretta, jos tarve sitä vaatii. Autamme sinua mielellämme myös vienti- ja tuontiasiakirjojen kääntämisestä.

Voit myös pyytää meiltä apua kun ole Kiinassa. Voimme järjestää sinulle tulkin joka on mukanasi neuvotteluissa. Voit lähettää asiakirjasi myös Kiinasta sähköpostitse meidän käännettäväksemme. Pikakääntäjä on nopea, tarkka ja hintamme ovat kilpailukykyiset.

2017-01-13T11:11:44.7974777Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 42 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.