Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Latviassa

Kaupantekoa Latviassa

Onko suunnitelmissasi kaupankäynti Latviassa, mutta tarvitset käännösapua? Lähetä tekstisi meille sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman käännöstarjouksen.

Liike-elämä ja yrityskulttuuri on joka maassa hieman erilaista. Erityisesti silloin, kun olet suunnittelemassa liiketoimintaa entuudestaan tuntemattomassa maassa kannattaa tutustua paikalliseen kulttuuriin. Se nopeuttaa kaupantekoa ja vältyt paremmin väärinymmärryksiltä. Käännöstoimisto Pikakääntäjä keräsi tähän muutamia vinkkejä, joista voi olla sinulle hyötyä silloin kun suunnittelet liiketoimintaa Latviassa tai latvialaisten kanssa.

Vinkki 1: Tutustu historiaan

Latvian lähihistoria on hieman monimutkainen, jopa siinä määrin, ettei selviä vastauksia voi saada välttämättä edes latvialaisilta itseltään. Lähihistoria on lisäksi varmasti arka aihe monille, joten kannattaa ottaa etukäteen selvää viime vuosien tapahtumista, jotta et vahingossa loukkaa liikekumppaniasi. Maa julistautui itsenäiseksi vuonna 1991. Neuvostoliitosta eroamisen jälkeen maa on toipunut taloudellisesti. Latviassa asuu latvialaisten lisäksi paljon venäläisiä, joten kannattaa ottaa selvää, onko liikekumppanisi latvialainen vai venäläinen. Euroopan Unioniin Latvia liittyi vuonna 2004.

Vinkki 2: Vaatimaton kansa

Latvialaiset ovat suurimmaksi osaksi vaatimatonta ja rauhallista kansaa. He eivät myöskään ala helposti väittämään vastaan, vaikka olisivat asiasta eri mieltä. Tästä syystä kannattaa yrittää rauhallisesti ottaa selvää, mitä mieltä liikekumppanisi on asioista. Turha hätäily tai saattaa vain johtaa siihen, että suunnitelmat menevät mönkään.

Vinkki 3: Kohteliaisuudet

Latvialaiset eivät ole tottuneet vastaanottamaan kehuja, tästä syystä niitä kannattaa jakaa jos vain syytä löytyy, sillä se tarkoittaa, että jäät varmasti mieleen. Kun kehut latvialaista kauppakumppaniasi hän tuntee että arvostat häntä ja hänelle tulee tunne siitä, että tähän kauppasuhteeseen kannattaa panostaa. Tärkeintä on kuitenkin kehua vain silloin kun siihen on oikeasti syytä, jos yrität keksiä kehuja tyhjästä se varmasti huomataan ja vaikutat helposti epäaidolta ja epäluotettavalta.

Vinkki 4: Etene rauhassa

Kaupankäyntiin liittyvissä asioissa tekee monesti mieli edetä niin nopeasti kuin se vain on mahdollista. Latvialaisten mielestä on tärkeää tutustua ensin kauppakumppaniin ajan kanssa. Kärsivällisyys on hyve, etenkin kun teet kauppaa latvialaisten kanssa. Hyvä keino tutustumiseen on mennä yhdessä esimerkiksi kahvilla tai vaikka illalliselle. Vaikka latvialaiset haluavat edetä asioissa rauhallisesti he ovat kuitenkin varsin rentoja ja hyvä tapa rikkoa jää onkin keskustella henkilökohtaisista asioista työasioiden sijaan.

Tarvitsetko latviankielisen käännöksen?

Vaikka kykenisit kommunikoimaan liikekumppanisi kanssa sujuvasti esimerkiksi englannin kielellä on sopimuspaperit ja muut viralliset asiakirjat kuitenkin hyvä käännättää oikealla kielelle. Project Managerimme auttavat sinua mielellään kaikissa käännösasioissa. Ota yhteyttä oheisen tarjouspyyntilomakkeen avulla tai sähköpostitse.

2017-01-12T14:27:47.3759447Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 44 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.