Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Norjassa

Kaupankäynti Norjassa

Tarvitsetko käännöksen norjaksi? Lähetä tekstisi meille sähköpostitse, niin autamme sinua eteenpäin.

Norja ei ole vain kaunis maa, vaan se on myös monien liiketoimintamahdollisuuksien paikka. Muusta Euroopasta huolimatta Norjan talous on jatkuvassa kasvussa. Myös työllisyysaste on matalampi kuin muualla Euroopassa. Vaikka Norja tekee paljon kauppaa muiden Euroopan maiden kanssa se ei kuitenkaan kuulu Euroopan unioniin.


Pääasialliset talouden alat

Euroopan unionista poisjäämisestä huolimatta Norja tekee paljon kansainvälistä kauppaa. Iso-Britannia, Saksa ja Ruotsi ovat Norjan pääasialliset kauppakumppanit, mutta myös Suomella on merkittävä rooli. Kaupan lisäksi norjalaiset työskentelevät pääasiallisesti öljyntuotannon ja kuljetuksen saralla. Menestyksekkään liiketoiminnan edistämiseksi olemme keränneet sinulle muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään norjalaista liike-elämää ja kulttuuria.


Vinkki 1: Ole kohtelias

Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta hyvät tavat ovat hyvin tärkeitä. Norjalaiset ovat kohteliaita sinulle, joten osoita myös vastavuoroisesti olevasi kiinnostunut heistä. Ole valmis esittelemään tuotettasi monisanaisesti, turhat tauot esimerkiksi puhelinkeskustelun välissä saatetaan kokea epäkohteliaaksi käytökseksi. Norjalaiset puhuvat mielellään vapaa-ajanvietostaan ja urheilusta, mutta poliittiset aiheet kuten Norjan EU:sta poisjääminen on syytä jättää pois keskusteluista.


Vinkki 2: Ole ajoissa

Ajoissa oleminen on aina tärkeää, mutta erityisesti Norjassa se on todella tärkeää. Norjalainen liikekumppanisi saattaa tulla tapaamiseen jopa etuajassa. Tapaamiset halutaan monesti sijoittaa aamupäivään, jotta iltapäiväisin voi tehdä töitä omaan tahtiin.

Vinkki 3: Kokoukset

Kokouksiin valmistaudutaan huolellisesti ja eteneminen tapahtuu asialistan mukaisessa järjestyksessä. Tästä huolimatta kokoukset ovat välillä pitkiä, sillä kuten Ruotsissa, myös Norjassa pidetään tärkeänä sitä, että kaikki saavat kertoa oman mielipiteensä. Toinen kokouksia pidentävä seikka on se, että asioista tai esimerkiksi tuotteiden ominaisuuksista halutaan monesti keskustella mahdollisimman tarkkaan.


Vinkki 4: Opettele norjaa

Vaikka norjalaiset puhuvat loistavaa englantia he arvostavat sitä, jos sinulla on edes jonkinlainen käsitys heidän kielestään. Sinun ei tarvitse käydä koko keskustelua norjaksi, mutta muutaman lauseen osaaminen antaa hyvän kuvan. Opettele ainakin muutama kohtelias tervehtimisfraasi ja lisäksi myös hieman edustamasi alan asiasanastoa.

Pikakääntäjä-käännöstoimisto auttaa sinua mielellään silloin kun olet päättänyt lähteä Norjan markkinoille. Tarjoamme luonnollisesti monenlaisia asiakirja- ja sopimustekstikäännöksiä, mutta voimme auttaa myös nettisivujen kanssa. Virallisia asiakirjoja varten meillä on käytössämme auktorisoituja kääntäjiä. Lisäksi voimme auttaa myös tulkkauksessa.

Haluatko tietää, millä kaikilla tavoilla voimme olla sinulle avuksi? Tutustu kotisivuihimme ja ota meihin yhteyttä, joko kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta tai sähköpostitse.


2017-06-15T06:23:25.9515356Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.