Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Portugalissa

Kaupankäynti Portugalissa

Haluatko laajentaa liiketoimintaa Portugaliin, mutta kieli tuottaa ongelmia? Me autamme sinua kaikissa käännösasioissa. Lähetä meille käännettävä tekstisi , niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Vaikka Portugali on osa Euroopan Unionia saattavat maan tavat olla kuitenkin hieman erilaisia kuin mihin olet tottunut. Suomalaiset ovat täsmällisiä, mutta Portugalissa tulet varmasti huomaamaan, että siellä asia ei ole näin. Ensimmäinen virheliike voikin olla se, että paheksut mattimyöhäisiä. Seuraava väärinymmärrys voi tulla siinä, että vertaat Espanjaa ja Portugalia toisiinsa, joko maina tai kielinä. Paikallisen kulttuurin tuntemus auttaa sinua etenemään liikesuhteissa joutuisammin. Siksi keräsimmekin tähän muutamia vinkkejä joista voi olla apua kun suunnittelet kaupankäyntiä Portugalissa.

Vinkki 1: Muodollisuus

Ensimmäinen tapaaminen on aina hyvin virallinen ja alkaa kättelyllä. Muista, että portugalilainen liikekumppanisi odottaa sinun kättelevän häntä myös tapaamisen lopuksi. Käyntikorttien vaihto kuuluu muodolliseen tervehtimiskulttuuriin. Kun puhuttelet portugalilaista liikekumppaniasi aloita mainitsemalla hänen mahdollinen titteli ja sen jälkeen henkilön sukunimi. Hierarkia on yksinkertaisesti sellainen, että johtajalla on päätösvalta kaikista asioista ja hän voi näin ollen tehdä kaikki päätökset yksin.

Vinkki 2: Investoi aikaa

Varaudu käyttämään liikesuhteen muodostamiseen aikaa, sillä luottamus ei synny hetkessä. Se että tunnet liikekumppanisi kulttuuria ja historiaa auttaa sinua myös viemään liikesuhdetta eteenpäin. Yksi suosittu keskustelunaihe portugalilaisten kesken on jalkapallo, joten on hyvä tietää siitäkin jotain. Älä kuitenkaan tyrkytä omia mielipiteitäsi vahvasti, sillä portugalilaiset vieroksuvat tällaista käytöstä.

Vinkki 3: Vaatetus

Vaikka maassa pukeuduttaisiin muuten rennosti se ei päde liikeneuvotteluihin vaan niihin pukeudutaan hyvin asiallisesti. Eri vuodenajat tulee kuitenkin ottaa huomioon. Talvikaudella pukeudutaan tummaan pukuun ja kesäkaudella, jolloin hellelukemat saattavat kohota korkeiksi, valitaan keveämpi vaalea puku, joka on valmistettu keveämmästä mutta silti laadukkaasta materiaalista, kuten pellava tai silkki.

Vinkki 4: Aika

Aika on liikkuva käsite Portugalissa eivätkä ihmiset välttämättä pidä sovituista tapaamisajoista kiinni. Kirjeisiin tai sähköposteihin ei välttämättä vastata välittömästi, joten jos asia on oikeasti kiireellinen kannattaa ottaa puhelin käteen.

Vinkki 5: Liikelounaat

Ruoka on merkittävässä roolissa Portugalissa ja tästä syystä onkin hyvin mahdollista, että osa neuvotteluista käydään lounaan tai illallisen merkeissä. Jos sinut kutsutaan ruokailemaan liikekumppanin kotiin muista viedä lahja. Vie lahjaksi jotain pientä ja fiksua, sillä jos ostat jotain suurta ja kallista, se saattaa jopa vaikuttaa liikekumppanisi mielestä siltä, että yrität lahjoa hänet.

Vinkki 6: Kieli

Kaupankäynti vieraassa maassa voi tuntua hankalalta, jos kieli ei ole entuudestaan tuttu ,mutta näin ei tarvitse olla. Kun käännyt käännöstoimistoon puoleen asiat helpottuvat. Osa nuoremman polven portugalilaisista saattaa puhua englantia, mutta varmistaaksesi että kaikki viestintä tulee ymmärretyksi puolin ja toisin on hyvä ottaa yhteyttä ammattimaiseen käännöstoimistoon. Pikakääntäjän avulla saat luotettavat ja korkealaatuiset käännökset on kyseessä sitten markkinointimateriaali, monimutkaiset sopimuspaperit tai vaikka käyntikortit. Meidän kautta saat myös viralliset, auktorisoidun kääntäjän leimaamat käännökset. Ota yhteyttä oheisen tarjouspyyntilomakkeen kautta tai sähköpostitse.

2017-01-13T08:01:38.7768122Z
Taina Henriksson
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Tainalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.