Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Ranskassa

Kaupankäynti Ranskassa

Teetkö kauppaa Ranskassa ja tarvitset käännöksiä? Lähetä käännettävä tekstisi sähköpostitse, niin otamme sinuun yhteyttä tarjouksen kera!

Ranskalaiset pitävät kieltään ja kulttuuriaan kovassa arvossa. Vaikka englantia puhutaan maassa laajemmin kuin ennen, on sinulla kuitenkin aina etulyöntiasema siinä vaiheessa kun kykenet kommunikoimaan potentiaalisen liikekumppanisi kanssa ranskan kielellä.

Vinkki 1: Hierarkia

Ranskalainen liike-elämä on hyvin hierarkkista ja pomo todellakin on pomo. Kokouksissa kaikki kyllä saavat puheenvuoron, mutta yrityksen johto tekee aina lopulliset päätökset. Jos työntekijällä on eriäviä mielipiteitä pomonsa kanssa, ottaa hän tämän esille ennen kokousta, mutta ei sen aikana. Muista myös, että kaikki suunnitelmat menevät johdon kautta, vaikka olisit alunperin ollut yhteyksissä jonkin toisen henkilön kanssa. Tästä syystä, joskus saattaa kestää jonkin aikaa ennen kuin kuulet yhteyshenkilöstäsi.

Vinkki 2: Muodollista

Liiketapaamiset ovat Ranskassa hyvin muodollisia tapahtumia. Ensiksi kätellään ja ihmisiä puhutellaan sukunimiä käyttäen. Muista kätellä myös neuvottelutilanteen lopuksi ja katsoa keskustelukumppaniasi silmiin.

Vinkki 3: Vapaus

Ranskalaiset haluavat pitää kiinni vapaudestaan. Tämä ilmenee esimerkiksi siten, että maksusaatavien perään kannattaa aina soittaa sen sijaan että lähettäisit muistutuksen. Kirjatun kirjeen lähettäminen ei ole myöskään suotavaa, sillä se otetaan Ranskassa lähinnä loukkauksena.

Vinkki 4: Lahjat

Kun sinut kutsutaan illalliselle on hyvä viedä lahja mukana. Vältä kuitenkin hajuvesiä, kukkia ja viiniä. Hajuvedet ja kukat ovat lahjoja joita rakastetut ostavat toisilleen ja viinin ostaminen on merkki siitä, että kuvittelet ettei kyläpaikassa ole viiniä valmiiksi, mikä loukkaa ranskalaista varmasti.

Vinkki 5: Asenne

Ranskan kieli perustuu vahvasti myös elekieleen ja muuhun sanattomaan viestintään, joka on täysin oma taiteenlajinsa. Keskustelu voi epäonnistua, vaikka kuinka osaisit jutustella, mutta jos elekielesi ei täytä odotuksia.

Vinkki 6: Kieli

Kuten jo aiemmin mainittiin kieli on tärkeä ranskalaisille. Siksi onkin tärkeää, että kaikki asiakirjasi ja sähköpostisi on käännetty ranskan kielelle. Kun otat yhteyttä asiansa osaavaan käännöstoimistoon kaikki tämä hoituu helposti ja nopeasti, mikä auttaa sinua myymään tuotettasi/palveluasi nopeammin ja tehokkaammin.

Pikakääntäjä ja Ranska

Tarvitsetko asiantuntevaa kääntäjää? Pikakääntäjä etsii projektisi tarpeisiin sopivan kääntäjän. Lähetä tarjouspyyntö nettisivuilta löytävän lomakkeen kautta tai sähköpostin välityksellä niin Project Managerimme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.


2017-01-13T08:02:36.9749918Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.