Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä


Kaupankäynti Ruotsissa

Kaupankäynti Ruotsissa

Teetkö kauppaa Ruotsissa tai ruotsalaisten kanssa? Tuottaako kieli ongelmia? Me voimme auttaa. Lähetä tekstisi meille sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.


Ruotsi on Suomen merkittävin kauppakumppani. Yhteinen historia, kieli ja samantyyppinen kulttuuri ovat mahdollistaneet Suomen ja Ruotsin välisen vahvan yhteistyön. Tästä huolimatta maiden tavoissa ja kulttuurissa on myös eroja, jotka on hyvä ottaa huomioon. Tässä muutamia hyödyllisiä vinkkejä.

Vinkki 1: Hierarkia

Ruotsalaiset uskovat demokratiaan myös työkulttuurin osalta. Muista kohdella kaikkia yrityksen työntekijöitä sihteereistä johtajiin tasa-arvoisesti. Ota lisäksi mallia ruotsalaisista yhteistyökumppaneistasi ja siitä, miten he toisiaan kohtelevat. Ruotsalaisten kanssa on yleensä helppoa tehdä yhteistyötä sillä he ovat ystävällisiä ja ulospäin suuntautuneita.

Vinkki 2: Keskustelu

Ruotsalainen kulttuuri on keskusteluun perustuvaa ja kaikille annetaan mahdollisuus ilmaista mielipiteensä. Tästä syystä päätöksenteko saattaa kestää välillä kauan, sillä monesti asioissa ei edetä ennen kuin jokaisen kanta on kuultu. Joskus voi myös tuntua, että neuvotteluissa pureudutaan pieniinkin asioihin pitkiksi ajoiksi. Toinen puoli tässä on se, että kun päätös lopulta tehdään etenee tilanne tämän jälkeen joutuisasti koska kaikilla osapuolilla on selkeä käsitys päätetyistä asioista.

Vinkki 3: Luottamuksen luominen


Ruotsalaiset tunnetaan rehellisyydestään ja vilpittömyydestään, joten pidä huoli siitä ettet tee lupauksia joita et voi pitää. Muista myös olla rehellinen kun esittelet tuotettasi/palveluasi ja mainitse myös mahdollisista epäkohdista.

Vinkki 4: Muodollisuus

Kokous- ja neuvottelutilanteet ovat Ruotsissa suoria ja muodollisia. Ruotsalaiset menevät suoraan asiaan ja small talkin osuus jää pieneksi. Lapsista ja lomista ei yleisesti bisnestilanteissa puhuta. Pukukoodi on rento, mutta kuitenkin siisti; miehet pukeutuvat monesti pukuun ja solmioon ja naiset jakkuun ja hameeseen tai housuihin.


Vinkki 5: Yksityiskohdat

Ruotsalaiset pitävät faktoista ja numeroista. Pidä huolta siitä, että sinulla on tarpeeksi yksityiskohtaista tietoa myymästäsi tuotteesta. Jos et tiedä tarpeeksi myönnä se rehellisesti ja lupaa palata asiaan. Ruotsalaiset arvostavat myös täsmällisyyttä. Älä myöhästy tapaamisista, jos haluat antaa itsestäsi hyvän vaikutelman.

Vinkki 6: Kieli

Vaikka ruotsalaiset osaavat hyvin englantia he osaavat arvostaa sitä, jos osaat edes muutaman fraasin ruotsia. Tehokkaimpaan kommunikointiin ja asioiden hoitamiseen päästää kuitenkin silloin, kun molemmat osapuolet kommunikoivat ruotsiksi.


Käännöstoimistomme auttaa mielellään.

Etsitkö ammattimaista kääntäjää asiakirjoillesi? Pikakääntäjän ammattitaitoiset kääntäjät huolehtivat kaikista käännöstöistäsi. Suurin osa heistä myös asuu kohdemaassa, jolloin kielen lisäksi myös paikallinen kulttuuri on heille tuttu. Voimme auttaa sinua tekemään menestyksekästä liiketoimintaa Ruotsissa. Voit lähettää sähköpostia projekti päälliköillemme ja he laativat sinulle ilmaisen tarjouksen.


2017-01-13T08:03:10.1156774Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.