Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Uudessa-Seelannissa

Tarjoamme nopeat Uuteen-Seelantiin sijoittuvat kaupan alan tekstejä koskevat käännöspalvelut

Tarjoamme Uuteen-Seelantiin sijoittuvat käännökset helposti ja vaivattomasti. Lähetä aineistosi meille niin saat meiltä kilpailukykyisen tarjouksen!

Uusi-Seelanti on saarivaltio, joka sijaitsee Tyynen valtameren lounaisosassa. Se koostuu kahdesta pääsaaresta; Etelä- ja Pohjoissaaresta sekä lukuisista pienemmistä saarista. Australia on lähin naapurivaltio ja sijaitsee 1500 km päässä. Uuden-Seelannin viralliset kielet ovat englanti, maorin kieli ja uusiseelantilainen viittomakieli. Väkiluvultaan maa on pienempi kuin Suomi, asukkaita saarella on reilu 4 miljoonaa. Vaikka Uusi-Seelanti ei ole iso sillä on kuitenkin potentiaalia kansainvälistä kauppaa ajatellen. Keräsimme tähän muutamia hyödyllisiä vinkkejä ja faktoja, joista voi olla hyötyä, kun suunnittelet kaupankäyntiä Uudessa-Seelannissa.

Vienti ja tuonti

Uusi-Seelanti on pieni maa, joten vienti ja tuonti ovat sille kaupankäynnillisessä mielessä tärkeitä. Maa onkin rankattu kärkisijoille tutkimuksissa, joissa vertaillaan kaupankäynnin helppoutta sekä kaupankäynnin aloittamista eri maissa. Tämä johtuu mm. siitä, että maassa tavataan hyvin vähän korruptiota. Uusi-Seelanti käsitetään yhdeksi maailman avoimimmista maista taloudellisessa mielessä. Sen suurimmat kauppakumppanit ovat Iso-Britannia ja Australia. Tärkeimmät vientituotteet ovat meijerituotteet ja liha, etenkin lampaanliha. Myös villa ja kalatuotteet ovat tärkeitä viennin kannalta. Tuontituotteista tärkeimpiä ovat koneet ja laitteet, kulkuvälineet ja polttoaineet sekä elektroniikka, tekstiilit ja muovituotteet. Suurin osa tuontituotteista tulee Australiasta, Kiinasta Yhdysvalloista ja Japanista.

Sääolosuhteet

Uuden-Seelannin sää on hyvin vaihteleva, mikä on hyvä ottaa huomioon vaatetuksessa. Sää vaihtelee merkittävästi eri puolilla maata. Jossain osissa saattaa olla todella viileää ja kosteaa kun taas toisaalla saattaa olla lähes trooppinen ilmasto. Siksi onkin hyvä tutustua etukäteen tarkemmin siihen alueeseen, jonne matka suuntautuu.

Kulttuuri ja urheilu

Uuden-Seelannin kulttuuri on sekoitus eurooppalaisia ja maorillisia perinteitä. Urheilussa suosituin laji on rugby. Se on myös maan kansallisurheilulaji. Myös jalkapallo, kriketti ja purjehdus ovat suosittuja lajeja. Urheilusta saa aina hyvä keskustelunaiheen uuden liikekumppanin kanssa. Siksi onkin tärkeää tutustua etukäteen perusfaktoihin urheilun saralta.

Kieli

Englanti on yksi Uuden-Seelannin virallisista kielistä. Tarkalleen ottaen kyseessä on Uuden-Seelannin englanti, joka on saanut vaikutteita australianenglannista ja brittienglannista. Suurimmat eroavaisuudet australianenglannin ja Uuden-Seelannin englannin välillä ovat ääntämyksessä ja lainasanojen käytössä. Oikeinkirjoituksessa Uuden-Seelannin englanti seuraa brittienglanti amerikanenglannin sijaan. Puhuessaan uusiseelantilaiset käyttävät monesti lopussa nousevaa intonaatiota, minkä johdosta sellaisetkin lauseet, jotka eivät ole kysymyksiä saattavat niiltä kuulostaa.

Tarjouspyyntö

Me autamme Uuteen-Seelantiin sijoittuvissa käännöstarpeissa. Saat meihin helposti yhteyden joko oheisen tarjouspyyntölomakkeen kautta tai sähköpostitse. Projektipäällikkömme analysoi lähettämäsi materiaalin ja lähettää sinulle sen jälkeen ei-sitovan tarjouksen.

2017-01-13T08:30:55.7016646Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 50 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.