Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edelläKaupankäynti Venäjällä

Kaupankäynti Venäjällä

Teetkö kauppaa Venäjällä mutta kieli tuottaa ongelmia? Me autamme sinua. Lähetä tekstisi meille sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Venäjän rooli maailmankaupassa vahvistuu jatkuvasti ja se onkin Suomen toiseksi tärkein kauppakumppani. Hyvä ja luotettava käännöstoimisto on korvaamaton apu, kun teet kauppaa Venäjällä tai venäläisten kanssa. Kaasun ja öljyn ansiosta maa on ottanut merkittäviä askelia eteenpäin viime vuosikymmenien aikana.

Venäjä saatetaan kokea hankalaksi kauppakumppaniksi, etenkin heidän tiukan ja etäisen asenteensa takia. Venäläisiä voi olla hankalaa ymmärtää ja epäluuloa saattaa ilmetä alussa puolin ja toisin, mutta ovet aukeavat siinä vaiheessa, kun saat kerättyä itsellesi sen verran itseluottamusta että rohkenet mennä tilanteisiin itsevarmasti.

Vinkki 1: Byrokratia ja hierarkia

Venäläinen liike-elämä perustuu byrokratiaan ja hierarkiaan. Pomo tekee päätökset ja sanoo aina viimeisen sanan, siksi ei kannatakaan yllättyä liikaa vaikket kuulisi yhteyshenkilöstäsi pitkään aikaa, tai enää ollenkaan. On aina mahdollista, ettei yrityksen johdolla vain ollut enää aikaa lukea ehdotustasi läpi.Vinkki 2: Tittelit

Tittelit ovat hyvin merkittävässä roolissa Venäjällä. Jos yhteistyökumppanisi on esimerkiksi insinööri älä puhuttele häntä sanomalla herra Smirnov vaan kutsu häntä Insinööri Smirnoviksi. Tittelien lisäksi venäläiset teitittelevät toisiaan ja on yleistä , että jopa sinunkaupat tehneet ystävät käyttävät työtilanteissa toisistaan teitittelymuotoa.

Vinkki 3: Tapaamiset

Ensimmäinen tärkeä sääntö Venäjällä on: sopimus on sopimus ja siinä pysytään. Kokousajankohdat voivat aina muuttua, joten muista aina varmistaa pitääkö sovittu aika paikkansa. Luottamuksen voittaminen ja hyvien suhteiden luominen on aina iso plussa. Muista aina uusia ihmisiä tavatessasi, että sinulta odotetaan lujaa kädenpuristusta ja katsekontaktia. Aloita keskustelu aina huoneen vanhimman henkilön kanssa, koska hän on yleensä korkea-arvoisin. Venäläiset saattavat olla myös taikauskoisia. He uskovat mm. että pöydän nurkkaan ei sovi koskaan istua, koska se tarkoittaa sitä, että jää naimattomaksi.

Vinkki 4: Heikkoudet

Älä näytä neuvotteluissa epävarmuuttasi sillä se koetaan heikkoudeksi. Venäläiset rakastavat itsevarmoja ihmisiä jotka eivät hämmenny kiperissäkään tilanteissa. Siksi onkin tärkeää valmistautua tapaamisiin huolellisesti.


Vinkki 5: Huumori

Venäläiset pitävät mustasta huumorista, mutta eivät sarkasmista. Huumori on kuitenkin olennainen osa venäläistä kulttuuria ja siihen kuuluu se, että pahassakin tilanteessa yritetään nähdä asian valoisa puoli. Venäläiset pitävät vitseistä, mutta vitsit eivät välttämättä aina avaudu henkilöille joilla ei ole tarpeeksi tietoa venäläisestä kulttuurista.Vinkki 6: Juhlat ja lahjat

Venäläiset löytävät aina syyn juhlaan ja maljoihin. Tähän kuuluu monesti suuri määrä alkoholia, mihin on hyvä varautua. Venäläiset rakastavat myös lahjojen antamista ja saamista, joten muista ottaa mukaan työmatkalle lahjoja, esimerkiksi suomalaista suklaata.


Vinkki 7: Kieli

Vaikka nuoremmat sukupolvet ovat jo parempia englannin kielessä on hyvin suositeltavaa opetella lause tai pari venäjää. Venäläiset osaavat arvostaa sitä, että vastapuoli on opetellut tärkeimmät kohteliaisuudet venäjäksi, mutta tärkeimmät viestit menevät helpoiten perille tulkin avulla. Muista, että kaikki venäläisille kohdistettu viestintä tulee kääntää venäjäksi käyntikorteista lähtien. Tällä tavalla kasvatat luottamusta liikekumppaniesi silmissä. Käännöstoimiston avulla kaupantekomahdollisuudet aukeavat ihan uudella tavalla.Miten Pikakääntäjä voi auttaa sinua?

Pikakääntäjä on oikea paikka sinulle jos tarvitset ammattimaisia venäjänkielisiä käännöstöitä. Meidän venäläisillä kääntäjillä on laaja kokemus käännöstöistä ja he voivat auttaa sinua tekemään menestyksekästä kauppaa Venäjän markkinoilla.

Lisätietoja tai ilmaisen tarjouspyynnön saat kun lähetät sähköpostia meidän Project Managereille. He vastaavat sinulle mahdollisimman pian.2017-01-13T11:14:12.1662131Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.