Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Virossa

Kaupankäynti Virossa

Onko sinulla Viron kauppaan liittyviä käännöstarpeita? Me autamme sinua mielellämme. Lähetä tekstisi tai kysymyksesi meille sähköpostitse, niin Project Managerimme vastaa sinulle pian.

Läheinen sijainti, hyvä infrastruktuuri, korkea IT-osaaminen ja korkeasti koulutettu väestö tekevät Virosta kiinnostavan kauppakumppanin. Viro on myös halvemman hintatasonsa takia hyvä paikka perustaa yritys tai hankkia yhteistyökumppaneita. Myös sujuva byrokratia ja selvät säännöt tekevät maasta helposti lähestyttävän.

Viron kielen kääntäjämme puhuvat kieltä äidinkielenään, joten heillä on kielen lisäksi tuntemusta myös maan kulttuurista. Oletko suunnitellut liiketoimintaa Virossa? Käännöstoimisto Pikakääntäjä on kerännyt tähän muutamia käytännöllisiä vinkkiä, jotka auttavat ymmärtämään maan kulttuuria vielä paremmin.

Vinkki 1: Valmistelu

Virolaiset liikemiehet ja -naiset valmistautuvat neuvotteluihin huolella. Kuten Suomessakin kokouksen asialista lähetetään etukäteen. Vaikka virolaiset puhuvat suhteellisen hyvää englantia, on aina fiksua käännättää tärkeimmät asiakirjat viroksi. Tällä tavalla annat itsestäsi ja yrityksestäsi mahdollisimman hyvän kuvan.


Vinkki 3: Status

Liikeneuvotteluissa sinulta odotetaan muodollista käytöstä. Pue siistit vaatteet ja muista aina kätellä. Katsekontakti on myös tärkeää muistaa. Liikeneuvotteluissa on tärkeää muistaa käyttää titteliä ja sukunimeä etenkin, jos liikekumppani on korkeassa asemassa. Etunimeä käytetään vasta sitten kun siihen on saatu lupa.


Vinkki 4: Viestintä

Virolaiset puhuvat asioista suoraan ja välttävät turhien tunteiden esilletuomista. Tästä huolimatta tyylin ei ole tarkoitus loukata potentiaalisia liikekumppaneita. Esittelyitä pidettäessä on myös hyvä esittää asiat suoraan ja selkeästi. Luodaksesi luottamuksen yrityskumppaniisi älä lupaa enempää kuin pystyt toimittamaan.


Vinkki 5: Hierarkia

Virolaiset yritykset ovat monesti hyvin hierarkkisia ja päätökset tehdään ylhäältä alas. Tämä saattaa joskus hidastaa päätöksentekoprosessia. Tärkeät keskustelut kannattaakin käydä ylimmän johdon kanssa, jos se vain on mahdollista. Pidä huolta siitä, että kaikki materiaali on hyvin suunniteltua ja mielellään myös eestin kielelle käännettyä. Tämä nopeuttaa asiointia.

Vinkki 6: Kieli

Suomalaiset monesti olettavat, että virolaiset puhuvat ja ymmärtävät suomea, mutta tehdäksesi parhaan mahdollisen vaikutuksen potentiaaliseen kauppakumppaniisi käännätä kaikki tarpeellinen tieto viron kielelle. Muista käännättää myös käyntikorttisi tai teetä itsellesi kaksikielinen käyntikortti.

Pikakääntäjään kääntäjät tuntevat kielen lisäksi paikallisen kulttuurin. Jos tarvitset viroksi käännettyjä asiakirjoja kesken työmatkaa, on tämäkin mahdollista. Ota yhteyttä niin autamme sinua. Lisätietoa saat kun otat yhteyttä Project Managereihimme. Saat heiltä ilmaisen tarjouksen jota voit pyytää oheisen lomakkeen tai sähköpostin välityksellä.


2017-01-13T09:57:28.8489274Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.