Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Yhdysvalloissa

Kaupankäynti Yhdysvalloissa

Suunnitteletko kaupankäyntiä Yhdysvalloissa, mutta tarvitset sitä varten käännöksiä? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse, niin autamme sinua.

Yhdysvallat on Suomelle tärkeä ja merkittävä kauppakumppani. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua solmimaan menestyksekkäitä sopimuksia uuden amerikkalaisen kumppanisi kanssa.

Vinkki 1 Aika on rahaa

Kiire on yleistä amerikkalaisille ja siitä syystä he haluavat tehdä nopeita ratkaisuja. Suomalaisia tällainen nopea tahti saattaa oudoksuttaa, mutta jos haluat tehdä menestyksestä yhteistyötä amerikkalaisten kanssa täytyy sinun mukautua paikalliseen toimintakulttuuriin. Koska amerikkalaiset ovat kiireisiä ja monessa mukana kannattaa ajoissa sovittu kokousaika aina varmistaa puhelimitse päivää paria ennen tapaamista. Amerikkalaiset elävät niin vahvasti nykyhetkessä että saattavat unohtaa kauan sitten sovitun tapaamisen. Sen lisäksi että nopea tahti on tuttua amerikkalaisille he haluavat nähdä näkyviä tuloksia. Jos amerikkalainen ei usko sinuun hän etsii uuden kumppanin.
Viiveet kommunikoinnissa ymmärretään ainoastaan silloin, jos pidät liikekumppanisi kunnolla ajan tasalla siitä, mistä aikataulujen venyminen tai hiljaiselo johtuu.

Vinkki 2 Kokoukset

Kokouksiin on hyvä saapua ajoissa. Isoissa kaupungeissa myöhästyminen on joskus ruuhkan takia väistämätöntä, mutta silloinkin kannattaa ilmoittaa, että saapuu myöhässä. Kokouksen kesto ja asialista sovitaan aina etukäteen. Ensin vaihdetaan kuulumiset ja puhutaan rennommista asioista ja vasta sen jälkeen alkaa varsinainen kokous. Sen jälkeen kokouksen kutsuja pitää pienen tervetulopuheen. Puheen tarkoitus on kiittää kaikkia paikalle saapuneita. Hyvä aloitus varmistaa rennon tunnelman. Tekninen ala on ainoa poikkeus, jossa ei välttämättä olla yhtä rentoja kuin muilla aloilla. Muista valmistautua kunnolla ja ole valmis keskustelemaan. Ole myös valmis tekemään nopeitakin päätöksiä. Amerikkalaiset ovat tottuneet heittämään useita ideoita ja he odottavat sinulta samaa. Heittäydy rohkeasti tilanteeseen.

Vinkki 3 Virheet

Virheitä voi tehdä kunhan kumppanille tekee selväksi, mistä virhe johtui ja pitää huolen siitä ettei sama virhe toistu. Ainoa oikea vaihtoehto on se, että myöntää virheen avoimesti ja suorasti eikä yritä piilotella tekosyiden takana, muuten voi menettää kasvonsa lopullisesti.

Vinkki 4 Hierarkia

Suomalainen saattaa saada väärän käsityksen neuvottelutilanteiden välittömästä tunnelmasta. Työpaikoilla on monesti tiukka arvojärjestys vaikka tilanne vaikuttaisikin lähtökohtaisesti rennolta. Päätöksenteko on aina viime kädessä yrityksen pomolla.

Vinkki 5 Positiivisuus palkitsee

Amerikkalainen kumppani tarvitsee huomiota ja positiivista palautetta minkä suomalainen saattaa kokea vieraaksi. Positiivisuus on hyvä pitää yllä myös eleiden kautta, ja vaikka amerikkalaiset eivät oletakaan ulkomaalaisen hymyilevän samassa määrin, ei pieni hymy haitaksikaan ole. Myös sähköpostikeskustelut on hyvä pitää positiivisina. Kuulumisiin vastataan positiiviseen sävyyn ja vastavuoroisesti kysytään kuulumisia liikekumppanilta. Tiukka kädenpuristus ja katsekontakti ovat myös olennainen osa kommunikointia.

Vinkki 6 Ennakkovalmistelut

Amerikkalaiset ottavat mielellään vastaan paljon yksityiskohtaista tietoa myymästäsi tuotteesta tai palvelusta etukäteen. Muista valmistella tämä tieto huolella ja tarkasti. Tässä vaiheessa on hyvä pyytää apua käännöstoimistolta. Pikakääntäjä-kääntäjät asuvat kohdemaassa ja tästä syystä kielen lisäksi myös paikallinen kulttuuri on heille tuttua. Voit pyytää erikseen amerikanenglantiin erikoistuneen kääntäjän.

Lähetä sähköpostia ja pyydä tarjous käännöksellesi. Project Managerimme vastaavat sinulle mahdollisimman pian.


2017-12-29T14:28:09.4688629Z
Taina Henriksson
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Tainalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.