Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti kiinalaisten kanssa

Kaupankäyntiä Kiinassa

Teetkö liiketoimintaa Kiinassa tai kiinalaisten kanssa ja tarvitset käännösapua? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja lähetä tekstisi niin saat ei-sitovan tarjouksen.

Kiina on väkiluvultaan maailman suurin maa ja siksi täynnä mahdollisuuksia. Sen massiiviset vientimarkkinat, halvat tuotantomahdollisuudet ja suuri väkiluku, eksoottisuutta unohtamatta, tekevät siitä hyvän ja kiinnostavan kohteen liiketoiminnalle. Kiinalaiset yritykset etsivät jatkuvasti uusia vienti ja tuonti ja -liikekumppaneita. On tarkoituksesi sitten tehdä liiketoimintaa Kiinassa tai kiinalaisten kanssa, hyvän tuloksen edellytys se, että sinulla on hyvä käännöstoimisto. Vielä parempaa on, jos toimistolta löytyy kielen lisäksi tietoa myös maan liiketoimintakulttuurista. Meillä on käytössämme lukuisia ammattikääntäjiä , jotka kääntävät asiakirjasi , sähköpostiliikenteesi tai sopimustekstisi käden käänteessä suomesta kiinan kielelle. Käännökset hoituvat helposti englannin kautta myös suomen kielelle.

Vinkki 1: Suhteet

Kaikista tärkein asia koko sopimuksen tekoprosessissa on luoda hyvät suhteet kiinalaiseen kumppaniin. Arvostuksen ja luottamuksen saaminen luo edellytykset hyvälle suhteelle. On myös hyvä muistaa, että kiinalainen liikekumppani pitää ikääsi, virkavuosiesi määrää ja koulutustaustaasi suuressa arvossa.

Vinkki 2: Kättely

Kiinalaiset eivät ole tottuneet tiukkoihin kädenpuristuksiin vaan ennemminkin hyvin varovaiseen otteeseen. Se saattaakin olla monen mielestä enemmän hipaisu kuin kättely. Kättelyä tärkeämpää on nyökätä päätä hienovaraisesti eteenpäin. Kaikenlaiset olalle taputtelut on syytä unohtaa, sillä ne ovat epäkohteliasta käytöstä kiinalaisten mielestä.


Vinkki 3: Käyntikortti

Käyntikorttien jakaminen on Kiinassa tavanomaista ja muutenkin helppo tapa ottaa kontaktia uusiin yhteistyökumppaneihin. Muista teettää joko erilliset kiinan kieliset kortit tai kaksikieliset kortit. Oheista mukaan yrityksesi nimi ja oma toimenkuvasi sekä tietoa koulutuksestasi. Kun kiinalainen kauppakumppanisi antaa sinulle oman korttinsa ota se vastaan molemmilla käsillä, lue kortti ja sano kohteliaisuus esimerkiksi kortin ulkoasusta.


Vinkki 4: Sanallinen ja sanaton viestintä

Kiinalaiset välttelevät usein katsekontaktia kun he puhuvat tuntemattomille tai toista sukupuolta olevalle. Suora katsekontakti koetaan hyvin epäkohteliaana tai jopa aggressiivisena eleenä. Joskus kiinalaiset siristävät hieman silmiään puhuessaan sinulle. Tämä hyvin tavanomainen tapa voi näyttää oudolta, mutta johtuu yleensä siitä, että he haluavat olla kohteliaita. Erilaisia tunnetiloja on hankalaa lukea kiinalaisten kasvoilta. He uskovat että tunteiden näyttämättä jättäminen on hyvän suhteen perusta. Tästä syystä kiinalaisia voi olla hankala lukea. Tilannetta ei helpota myöskään, se että liikekumppanisi yrittää saada kaikki asiat kuullostamaan positiiviselta. Jopa silloin kun hänen on tarkoitus kertoi, että yhteistyö ei tule onnistumaan.


Vinkki 5: Positiivisuus

Kun olet liikeneuvottelussa kiinalaisten kanssa keskity positiivisiin asioihin ja siihen, miksi on mielestäsi hienoa tehdä yhteistyötä juuri kiinalaisten kanssa. On tärkeää myös muistaa kehua oman tuotteen tai palvelun positiivisia puolia. Näin vastapuolelle jää positiivinen mielikuva sinusta ja tuotteestasi. Kaikenlaiset negatiiviset aiheet on hyvä unohtaa kokonaan.

Vinkki 6: Tutustu kulttuuriin

Työmatka Kiinaan antaa sinulle mahdollisuuden tutustua paremmin paikalliseen kulttuuriin. Opettele muutama kiinankielinen sana tai fraasi, niillä voit helposti sulattaa jään tavatessasi ihmisiä ensimmäistä kertaa. Älä aloita heti työaiheista keskustelua, vaan keskustele ennemmin henkilökohtaisista asioista ja ole kiinnostunut liikekumppanistasi. Tätä arvostetaan varmasti.

Kun sinulla on liiketoimintaa Kiinassa tai työskentelet yhdessä kiinalaisten kanssa Euroopassa on yleistä tehdä esite tai esittelykirje yrityksestäsi. Tämä on hyvä käännättää kiinan kielelle, kuten myös yrityksen käyntikortit. Pikakääntäjä voi auttaa sinua asiakirjojen, esitteiden, esitelmien ja käyntikorttien kääntämisessä.

Pikakääntäjä Kiinassa

Toisin kuin perinteiset käännöstoimistot me toimimme maailmanlaajuisesti. Meillä on kääntäjiä joka puolella maailmaa. Tämä antaa mahdollisuuden siihen, että voimme jopa kääntää murretta, jos sille on tarvetta. Autamme sinua mielellämme myös vienti- ja tuontiasiakirjojen kääntämisestä. Voit lähettää asiakirjasi myös Kiinasta käsin meille käännettäväksi sähköpostitse. Project Managerimme vastaavat myös mielellään kaikkiin kiinan käännöksiin liittyviin kysymyksiin. Pikakääntäjä on nopea, tarkka ja hintamme ovat kilpailukykyiset.

2017-01-12T14:25:19.7141800Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 44 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.