Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Puolassa

Kaupantekoa Puolassa

Onko sinulla puolalaisia liikekumppaneita ja tarvetta käännöksille? Ota yhteyttä, niin lähetämme sinulle sitomattoman käännöstarjouksen.

Yli 40 miljoonan asukasluvullaan Puola on merkittävä talousmaa Euroopassa. Monet liikemiehet näkevät kielimuurin hankalana kun he ajattelevat kaupankäyntiä Puolassa ja kieli onkin kieltämättä haasteellinen. Puolalaiset tosin osaavat monesti hyvin saksaa tai englantia, mutta varmistaaksesi sen, että kaikki tulee varmasti ymmärrettyä oikein puolin ja toisin on hyvä kääntyä käännöstoimiston puoleen. Pikakääntäjä voi kuitenkin auttaa sinua kääntämiseen liittyvissä asioissa. Kielen lisäksi myös paikallisen kulttuurin tuntemus auttaa asioiden eteenpäin viemisessä. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä joista voi olla apua, kun suunnittelet kaupankäyntiä Puolassa.

Vinkki 1: Sijainti

Puolalainen kauppakumppanisi saattaa tiedustella sinulta, oletko tietoinen siitä mihin Puola maantieteellisesti sijoittuu. Jos näin käy, on hyvä muistaa, että maa sijaitsee Keski-Euroopassa, sillä välillä saatetaan sekoittaa, että se olisi osa Itä-Eurooppaa.

Vinkki 2: Kunnioita uskontoa

Uskonto ja katolilaisuus on merkittävässä roolissa, sillä melkein koko väestö on katolilaisia. Uskonto ei välttämättä tule ilmi liikeneuvotteluissa, mutta on hyvä olla tietoinen siitä, että kauppakumppanisi on hyvin todennäköisesti uskonnollinen, joten älä ainakaan puhu uskonasioista epäkunnioittavaan sävyyn.

Vinkki 3: Hierarkia

Puolalaisissa yrityksissä vallitsee tiukka hierarkia. Monilla esimiehillä ei ole päätösvaltaa vaan heidän tehtävänsä on vain johtaa alaisiaan. Katso siis tarkasti kenen kanssa olet tekemisissä ettet tuhlaa aikaansa sellaisten henkiöiden kanssa joilla ei lopulta ole päätösvaltaa yrityksessä.

Vinkki 4: Iän tuoma status

Puola on maa, jossa ikä tuo lisää statusta. Kun teet yhteistyötä vanhempien liikemiesten kanssa muista, että he eivät välttämättä pidä sanasta markkinointi, koska se on helposti kallista, joten älä puhu markkinoinnista ennen kuin he mainitsevat sen ensin itse positiivisessa valossa. Sinun tietämyksesi puolalaisesta kulttuurista kiinnostaa varmasti kauppakumppaniasi, joten siksi onkin hyvä tehdä hieman etukäteistutkimusta. Riippumatta siitä minkä ikäisten liikemiesten kanssa teet yhteistyötä muista aina viedä heidät hyvälle illalliselle, sillä he arvostavat taatusti hyvää ruokaa.

Vinkki 5: Virallinen asenne

Liikesuhteissa liikutaan yleensä hyvin virallisella tasolla. Jonkinlainen leikinlasku voi olla mahdollista ennen kokouksia, mutta kun varsinainen kokous alkaa asiat otetaan hyvin vakavasti. On myös tärkeää olla ajoissa tapaamisissa. Muista myös tehdä tarpeeksi perusteellinen ennakkotutkimus liikekumppanisi yrityksestä, sillä hän on varmasti tutustunut sinun yritykseesi perusteellisesti. Yritä myös pitää huolta siitä, että puolalainen liikekumppanisi saa aina olla yhteyksissä samojen henkilöiden kanssa. Jos henkilöt vaihtuvat kesken kaiken se saattaa herättää epäilyksiä liikekumppanissasi ja pahimmassa tapauksessa hyvin edenneet suunnitelmat saattavat mennä vikaan.

Vinkki 6: Kieli

Yhteisen kielen puuttuminen hankaloittaa yhteistyötä monesti, mutta apu löytyy käännöstoimistosta. Pikakääntäjä auttaa sinua mielellään asiakirjojen, sopimuspapereiden tai vaikka sähköpostiliikenteen kääntämisessä. Tarvitset sitten suomi-puola tai puola-suomi-käännöksen on käännöstoimisto Pikakääntäjä oikea paikka. Ota yhteyttä oheisen tarjouspyyntölomakkeen kautta tai sähköpostitse. Project Managerimme lähettää sinulle ilmaisen, sitomattoman tarjouksen.

2017-01-13T08:02:04.7992097Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 50 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.