Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Kreikassa

Kaupankäynti Kreikassa

Onko sinulla liiketoimintaa Kreikassa, mutta kieli tuottaa ongelmia? Lähetä tekstisi meille, niin Project Managerimme ottaa sinuun yhteyttä tarjouksen kera!

Kieli on olennainen osa kulttuuria ja se minkä avulla ihmiset kommunikoivat. Kun yhteinen kieli puuttuu saattaa se johtaa väärinymmärryksiin. Kun harkitset kaupantekoa maassa, jonka kieli ei ole tuttu on kommunikointi usein hankalaa, mikä hidastaa liiketoimintaa. Kielen lisäksi myös kulttuuri voi olla hyvin toisenlaista kuin mihin olet tottunut. Pikakääntäjällä on usean vuoden kokemus kääntämisestä ja sen lisäksi, että kaikki kääntäjämme ovat natiiveja he myös asuvat kohdekielen maassa, joten kielen lisäksi paikallinen kulttuuri on heille tuttu. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä joista voi olla sinulle apua kun suunnittelet liiketoimintaa Kreikassa tai kreikkalaisten kanssa.

Vinkki 1: Ajoitus ja vaatetus

Kreikkalaiset odottavat, että saavut ajoissa liiketapaamisiin, vaikka he eivät välttämättä itse olisikaan ajoissa. Vaikka joutuisitkin odottelemaan kreikkalaista liikekumppaniasi on silti hyvä olla aina ajoissa, sillä sitä arvostetaan kovasti ja näin annat itsestäsi hyvän vaikutelman. Siisti vaatetus on myös tärkeä asia, sillä huoliteltua ulkonäköä pidetään suuressa arvossa Kreikassa .

Vinkki 2: Tapaamiset ja kokoukset

Kun sovit tapaamisen varmista, että henkilö on sellainen, jolla on päätösvaltaa yrityksessä, ettet vahingossa tuhlaa aikaasi väärän kontaktin kanssa. On myös hyvä tietää, että kokoukset saattavat olla välillä hyvinkin äänekkäitä ja kaoottisen tuntuisia. Kreikkalaisten mielestä kyseinen käytös tarkoittaa vain sitä että keskustelu on elävää. Tunteiden näyttäminen on suotavaa, koska se tarkoittaa sitä, että on oikeasti kiinnostunut aiheesta ja kokee sen tärkeäksi. Asialistoja ei tehdä jokaista kokousta vain ainoastaan virallisempia kokouksia varten.

Vinkki 3: Lahjat

Voit halutessasi ottaa mukaan pieniä lahjoja, esimerkiksi suomalaista muotoilua. Kun sinut kutsutaan illalliselle voit ottaa mukaasi vaikka hyvää suklaata tai kukkia tuliaisiksi. Näin teet varmasti hyvän vaikutuksen liikekumppaniisi.

Vinkki 4: Ei-suositeltavat puheenaiheet

Vaikka kreikkalaiset liikekumppanisi eivät olisikaan turhan jähmeitä muutamia keskustelunaiheita on hyvä välttää. Ei ole esimerkiksi viisasta ottaa puheeksi Euroopan taloustilannetta tai ainakaan Kreikan korkeita työttömyyslukuja. Myös Turkista tai Makedoniasta puhuminen saattaa pilata muuten hyvin edenneen liikesuhteen. Älä myöskään ala kertomaan tupakoinnin vaikutuksista elimistölle, sillä kreikkalaiset polttavat paljon tupakkaa, joten tupakanvastaiset palopuheet on syytä jättää pois, jos haluaa tehdä yhteistyötä Kreikassa.

Vinkki 5: Ruoka

Kreikkalaiset rakastavat hyvää ruokaa ja myöhäiseen ilta-aikaan sijoittuvat illalliset kestävä monesti useamman tunnin. Varmista, että sinulla on aikaa istua illallisella loppuun asti, sillä kesken lähteminen koetaan suurena loukkauksena. Älä myöskään helposti kieltäydy sinulle tarjotuista ruokalajeista, paitsi tietenkin jos olet allerginen jollekin ainesosalle. Monesti nämä pitkät illanistujaiset ovat tunnelmaltaan rentoja ja ruoka on todella maukasta joten paikalla unohtaa helposti sen, miten kauan ne kestävät. Kannattaa myös muistaa, että seurueen vanhimmat ottavat ruokaa yleensä ensimmäisinä.

Ota yhteyttä!

Kreikkalaiset kokevat kielensä hyvin tärkeänä. Siksi he ovatkin hyvin ilahtuneita jos osaat edes muutaman fraasin kieltä. Tällä tavoin voit tehdä hyvän vaikutelman jo heti alussa. Tämä koskee myös asiakirjoja. Me käännöstoimisto Pikakääntäjällä autamme mielellämme dokumenttien kääntämisessä. Ota yhteyttä lähettämällä ilmainen ja sitomaton tarjous sähköpostitse tai oheisen tarjouspyyntölomakkeen kautta. Project Managerimme ottavat sinuun yhteyttä!

2017-01-13T08:34:34.1975120Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 44 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.