Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Tanskassa

Kaupankäynti Tanskassa

Suunnitteletko liiketoimintaa Tanskassa tai tanskalaisten kanssa? Lähetä tekstisi meille sähköpostitse, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Tanska on useiden isojen ja kansainvälisten firmojen koti ja se tunnetaan korkealaatuisista tuotteistaan. Tanskalainen muotoilu, arkkitehtuuri ja muotimerkit ovat varmasti tunnettuja myös suomalaisille. Tanskalaisten kanssa on yleisesti ottaen helppoa tehdä yhteistyötä, mutta on silti hyvä olla tietoinen muutamista bisnesetikettiin liittyvistä asioista. Keräsimme tähän muutamia hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua solmimaan uusia yhteistyökuvioita Tanskassa ja tanskalaisten kanssa.

Vinkki 1: Viestintä

Tanskalaiset ovat hyvin suoria viestinnässään. Se koetaan rehelliseksi tavaksi toimia, kun taas pitkien tarinoiden kertominen ja asioiden vierestä puhuminen tarkoittaa sitä että sinulla on jotain salattavaa. Pitkiä jutusteluhetkiä on myös turha odotella. Tanskalaiset rakastavat kuivaa huumoria ja vitsejä, mutta sarkasmia tai ironiaa on syytä välttää.

Vinkki 2: Vastuu

Tanskalaiset ovat tunnettuja designista, tuotteidensa korkeasta laadusta ja vastuusta. He odottavat samanlaista vastuun ottoa myös kauppakumppaneiltaan, joten yrityksesi pitää olla näyttöä joko ympäristövastuusta tai yhteisövastuusta, muuten yhteistyö tanskalaisen kauppakumppanin kanssa saattaa tyrehtyä jo alkumetreillä.

Vinkki 3: Kokoukset

Kun sovit kokousajan tanskalaisten kanssa muista olla ajoissa, sillä tanskalainen kumppanisi varmasti on. Kun teetät käyntikortteja muista oheistaa yrityksesi postiosoite sen sijaan, että laittaisit vain sähköpostiosoitteen, muuten yrityksesi ei vaikuta tarpeeksi ammattimaiselta. Tehdäksesi parhaan vaikutelman käännätä käyntikorttisi englannin lisäksi myös tanskan kielelle.

Vinkki 4: Vaatimattomuus

Vaatimattomuus ja tunteellisuus ovat tärkeitä tanskalaisille. Tanskalainen kauppakumppanisi ei ole kiinnostunut luksustuotteistasi tai saavutuksistasi, sen sijaan hän kokee tärkeäksi sen että esiinnyt itsevarmasti ja osoitat sosiaalista vastuuta. Vaatimattomuus pätee myös vaatetukseen, on hyvä näyttää siistiltä mutta turhaa vaatteilla koreilua on syytä välttää.

Vinkki 5: Kieli

Tanskalaiset puhuvat varsin hyvää englantia, mutta antaaksesi mahdollisimman hyvän vaikutelman itsestäsi ja yrityksestäsi on hyvä käännättää ainakin tärkeimmät liikeasiakirjat tanskaksi. Käännämme mielellämme myös kaikki esitteet, kirjeenvaihdon ja sopimukset sekä tietysti tekniset asiakirjat. Ota yhteyttä käännöstoimisto Pikakääntäjään ja kerromme lisää kaikista vaihtoehdoista. Voit lähettää sähköpostia Project Managereillemme.

2016-05-11T07:02:46.9485781Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 50 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.