Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Kaupankäynti Unkarissa

Kaupankäynti Unkarissa

Pikakääntäjä auttaa sinua unkarin kielen käännösasioissa. Lähetä käännettävä tekstisi meille, niin lähetämme sinulle sitomattoman tarjouksen.

Unkarilaiset eivät välttämättä vaikuta kovin erilaiselta kuin suomalaiset, mutta on kuitenkin muutamia seikkoja joista on hyvä olla tietoinen. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista saattaa olla sinulle apua silloin, kun olet suunnittelemassa kaupantekoa Unkarissa tai unkarilaisten kanssa.

Vinkki 1: Täsmällisyys

Täsmällisyys on erittäin tärkeää, sillä unkarilaiset kokevat myöhässä tulemisen suurena loukkauksena, joten vaikka sinulla olisi kuinka hyvä liikeidea se voi mennä pieleen, jos saavut tapaamiseen myöhässä.

Vinkki 2: Muodollisuus

Unkarilaiset ovat hyvin muodollisia. Kun ihmiset tapaavat toisiaan he kättelevät. Miesten tulisi kuitenkin odottaa, että nainen ojentaa kätensä ensin. Poikkeuksena tässä kuitenkin on nuorempi sukupolvi, joka ei ole asiassa enää niin tarkka. Esittelyssä sukunimi mainitaan yleensä ennen etunimeä ja mahdolliset tittelit mainitaan myös. Jokainen paikallaolija esittelee itsensä toisille henkilökohtaisesti. Myös vaatetus on yleensä hyvin muodollista.

Vinkki 3: Hierarkia

Unkarilaiset yritykset ovat hyvin hierarkkisia ja tärkeät päätökset tehdään aina johtotasolla. Päätöksentekoprosessissa saattaa olla useita henkilöitä paikalla ja tästä syystä saattaakin olla välillä epäselvää kuka on oikeasti esimies.

Vinkki 4: Suhteiden luominen

Hyvien suhteiden luominen kannattaa aloittaa ajoissa ja tälle prosessille kannattaa muutenkin varata tarpeeksi aikaa, sillä unkarilaiset tarvitsevat jonkin verran aikaa tutustumiseen ennen kuin luottamussuhde syntyy. Monesti suhteita luodaan myös yhteisen lounaan tai illallisen äärellä. Hyviä keskustelunaiheita ovat mm. ruoka ja viini. Alkoholi on usein olennainen osa näitä lounaita ja illallisia.

Vinkki 5: Kieli

Vanhempi sukupolvi osaa monesti saksaa ja nuorempi englantia, mutta mukana on myös paljon ihmisiä, jotka eivät osaa kumpaakaan, joten voidaksesi varmistaa sen, että kaikki kommunikointi tulee ymmärretyksi puolin ja toisin, on järkevää kääntyä käännöstoimiston puoleen. Myös käyntikortit on hyvä kääntää unkariksi.

Ota yhteyttä

Tarvitset sitten kääntäjää asiakirjoillesi, sopimuspapereille tai vaikka sähköpostiliikenteelle, me Pikakääntäjällä autamme sinua mielellämme. Ota yhteyttä sähköpostitse tai oheisen lomakkeen kautta, Project Managerimme lähettävät sinulle ilmaisen tarjouksen.

2017-01-13T08:34:59.2070127Z
Fatima Vangen
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Fatimalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 46 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.