Pika
kääntäjä
Aikaansa edellä
Aikaansa edellä

Mikä on CAT-työkalu?

CAT-työkalu (tietokoneavusteinen käännös) on ohjelmisto, joka auttaa kääntäjiä käännösten teossa.

CAT-työkalut Pikakääntäjä käännöstoimistossa

Tuemme sinua parhaimman mahdollisen teknologian avulla ja tarjoamme sinulle kilpailukykyiset hinnat.

CAT-työkalu muodostuu eri osajärjestelmistä. Sen ydin on käännösmuisti (ts. käännösmuistiohjelma, lyhenne TM tai TMS). Tämä käännösmuisti säilöö yksilölliset käännösyksiköt, jotka kääntäjä on aiemmin kääntänyt. Käännösyksiköt koostuvat lähdetekstin segmenteistä ja niitä vastaavista käännöksistä. Nämä käännösyksiköt tallennetaan käännöstä tehdessä. Käännösten tallennus varmistaa yhdenmukaiset käännökset ja saman termistön käytön.

CAT-työkalu jakaa lähdetekstin segmentteihin (kuten fraaseiksi tai otsikoiksi) ja kääntäjä näkee yksilölliset segmentit CAT-työkalun editointitoiminnolla. Kääntäjä kirjoittaa tietyn segmentin käännöksen lähdetekstin viereen tai alle. Näin käännösmuistiin tallennetut käännösyksiköt luodaan. Käännösprosessin aikana ohjelma ehdottaa käännösmuistiin perustuen käännöksiä tekstille.

CAT-työkalu tekee käännökset nopeammin ja laadukkaasti sekä varmistaa käännösten yhdenmukaisuuden. CAT-työkaluja voi käyttää monien eri tiedostomuotojen, kuten Microsoft Wordin, Excelin ja PowerPointin sekä Open Officen ja myös XML:n kanssa.

Käytämme SDL Trados Studio- ja Kilgrey MemoQ-ohjelmia taataksemme sinulle parhaan mahdollisen laadun. Jos sinulla on kysyttävää CAT-työkaluistamme, autamme sinua mielellämme.

2017-01-13T11:48:18.2167977Z
Henna van Doorn
Keskustele suoraan asiantuntijan kanssa

Asiantuntijamme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi

Lähetä Hennalle sähköpostia
Ammattikääntäjät valitsevat meidän käännöstoimistomme. Pikakaantaja on kansainvälisen kääntäjäjärjestön ProZ:n liikejäsen. 42 kääntäjältä olemme saaneet 5,0 pistettä 5:stä mahdollisesta.